fbpx

JINX – promocijski koncert ob izidu nove plošče v Kinu Šiška

slikovni vir: https://www.facebook.com/JinxZagreb/photos/a.10150807957392193.473072.36666147192/10154727462252193/?type=3&theater

Priljubljena hrvaška glasbena skupina je ta teden z nastopom v ljubljanskem Kinu Šiška predstavila nekaj skladb iz svojega najnovejšega albuma, ki na police prihaja kmalu. Promocijski glasbeni večer je organizirala založba Dallas Records, ki je poleg zagrebških glasbenikov na dogodku gostila še nova imena slovenske glasbene scene.

Pogrebi i pomiriši – takšen je naslov šestega studijskega albuma, ki so ga imeli, pa čeprav le za okus, na koncertu osemčlanske zasedbe Jinx možnost poslušati strastni ljubitelji funk, pop in jazz glasbe.

Po nekajletnem premoru so nazaj
Le kdo ne pozna hitov, kot so “Smijem se”, “Bye bye baby bye”, “Tamo gdje je sve po mom”, “Da smo se voljeli manje” in mnoge druge, ki so jih na preteklih ploščah nizali Jinxi? Ne glede na uspeh in ogromno prepoznavnost, tako skladb kot skupine, pa so glasbeniki zadnjo ploščo izdali pred sedmimi leti.

Kakšen se ti zdi novi album?”
Nekaj skladb s plošče so glasbeniki v Kinu Šiška zaigrali pred nekaj dnevi; za tiste, ki so dogodek zamudili, seveda še ni vse izgubljeno – zgoščenko je namreč mogoče (že) poslušati in kupiti prek spleta.

Kreativna pavza je Jinxom očitno dobro dela, saj so se predstavili s skladbami, ki jih je publika, kot je na prvi pogled izgledalo, dobro sprejela. Besedila so tako spet pametno zastavljena, domiselna in spevna, glasba se giblje od funka, popa, gospela pa vse tja do jazza in musicala. Aranžmaji so bogati, a ne kičasti – v zaigranih skladbah je namreč še vedno dovolj prostora, da se vokalistka Jadranka Ivaniš Yaya še vedno povsem svobodno in sproščeno izraža ter v skladbe vnese emocije, ki jih potrebujejo.

Dallas predstavil tudi nove glasbene izvajalce
Na promocijskem večeru je glasbena založba Dallas Records predstavila tudi nekatere izvajalce, ki predstavljajo svež veter na slovenski glasbeni sceni. Pred “glavno jedjo” se je tako s koncertnim nastopom predstavila skupina Bomb Shell, prisotni so bili tudi Urška Rina Kosec, Sandra Erpe in glasbene skupine Imperij, San Di Ego ter Prismojeni profesorji bluesa in številni znani obrazi ter novinarji.

S. E.