fbpx

Kako znani Slovenci izkoristijo deževne dni?

Foto: STA

Na deževen dan, kot je danes, nam velikokrat zmanjkuje idej, kaj bi počeli. Izleti v naravo, sprehodi in aktivnosti zunaj niso najbolj prijetne, čeprav se vztrajno bližamo poletju. Vas zanima, kako take dni izkoristijo znane Slovenke in Slovenci? 

Seveda vsak deževen dan ni enak, predvsem je pomembno, ali gre za delovni dan ali vikend, nam je takoj pojasnila znana pevka Nuša Derenda.  ”Če imam nastop, potem se seveda pripravljam na nastop, tako kot bi se vsak drug dan,” nam je zaupala in dodala, da si na prost deževen dan privošči malo več lenarjenja.

”Na prost deževen dan radi malo več počivamo, rada grem tudi v kakšno savno, tudi kakšno domače opravilo več lahko postorim, kot bi ga sicer. A vseeno, včasih paše tudi kakšen tak dan, čeprav je deževih dni zadnje čase kar malo preveč,” je zaupala Derenda.

Da ima sicer kar rada deževne dni, nam je povedala tudi Alenka Godec”Take dni izkoristim za počitek, da se spočijem, v miru postorim tudi kakšne stvari doma,” je povedala ena najbolj znanih slovenskih pevk.

Na deževen dan bolj delavno
Bolj delavno pa deževne dni preživlja igralec Gregor Čušin, ki smo ga zmotili med beljenjem stanovanja. Zaupal nam je, da bo danes ves dan preživel na tak način. Podobno pa želi čim bolj delavno deževne urice preživeti pevec Gianni Rijavec, ki ob deževnih dneh rad sede za klavir.

”Vem, da bi moral to sicer početi vsak dan in bi bilo koristno, da bi pogosteje vadil klavir, a mi velikokrat mi zmanjka časa. Zato take deževne dni še posebej rad nadoknadim in se usedem za klavir, malo povadim ali celo napišem kakšno novo pesem,” nam je povedal Gianni Rijavec.

M. G.