fbpx

Velik uspeh Slovenca na velikem britanskem šovu talentov

20-letni Žiga Lakner, znan iz šova “Slovenija ima talent”, se je odločil svoj talent predstaviti tudi v Londonu. Prijavil se je na šov “Britanija ima talent”. Izmed več deset tisoč prijavljenih kandidatov se mu je uspelo prebiti že preko četrte stopnje. ”Moji občutki so bili fenomenalni, z eno besedo –nepozabni. Avdicije so bile nabite s čustvi in tremo,” je svoje občutke delil z nami Žiga. 

Žiga Lakner je Slovenijo osvojil z izjemnim vokalom, ko je v šovu “Slovenija ima talent” pel operne pesmi. Čeprav na tekmovanju ni zmagal, se je uvrstil zelo visoko, nihče pa ni dvomil, da bo njegova glasbena kariera še zelo svetla. Pri tem mu danes pomaga tudi njegova učiteljica petja Alenka Gotar.

Foto: osebni arhiv Žige Laknerja

Foto: osebni arhiv Žige Laknerja

”Kar nekaj časa je bila velika želja, da bi se udeležil takega šova tudi v tujini, saj bi si s tem lahko povečal možnost za prepoznavnost svojega glasu po celotnem svetu. Že od nekdaj je moja želja, da bi se v življenju ukvarjal z glasbo, zato tudi iščem različne možnosti za napredek,” je za naš portal dejal Žiga, in dodal, da so ga pri njegovi odločitvi podprli vsi, tako družina kot ostali sorodniki, mentorica Alenka Gotar in tudi prijatelji. ”Zelo so me podpirali in spodbujali, naj to storim, zato sem to naredi še z večjim veseljem,” nam je zaupal mladi talent.

Uspelo se mu je prebiti že čez štiri kroge
Žigo pa so v Londonu čakali kar štirje predizbori, kar ga je presenetilo, saj je v Sloveniji moral iti le čez en predizborni krog. ”Moji občutki so bili fenomenalni, z eno besedo – nepozabni. Avdicije so bile nabite s čustvi in tremo. Uvrstil sem se skozi štiri predizbore. Po končanem dnevu sem čutil kar veliko utrujenost, saj preden sem šel, nisem vedel, kaj pričakovati. Ne glede na utrujenost pa sem čutil tak adrenalin, da bi šel lahko ponovno na oder,” je strnil svoje občutke.

NEDELJA Slovenski talent Žiga Lakner čez vse štiri stopnje predizbora na britanskih talentih 1

Foto: osebni arhiv Žige Laknerja

Ko se je prijavil, je dobil številko 38.414
Kot nam je zaupal, pa se britanski talenti močno razlikujejo od slovenske različice šova. ”Prvo kot prvo, že v številu prijavljenih ljudi. V samo enem dnevu avdicij se je v Londonu zvrstilo več tisoč tekmovalcev. Če pa seštejemo vse ljudi še z ostalih avdiciji, pa lahko govorimo o vrtoglavi številki. Veliko že pove to, da sem sam prejel številko 38.414,”  je dejal mladi Idrijčan. Proces uvrstitve do televizijskih avdicij je v Veliki Britaniji precej daljši kot v Sloveniji. ”Tega nisem vedel, preden sem se odpravil v London. V enem dnevu sem opazil to evforijo okrog talentov, ogromno smeha in tudi joka. Vsi sprejemajo odločitve zelo osebno in čustveno,” je še pojasnil.

Žigi je uspelo priti že čez štiri kroge in z veseljem pričakuje razplet dogodkov v prihodnjih tednih. Trenutno čaka na klic iz Londona, ko mu bodo povedali, če se mu je uspelo uvrstiti v oddajo, kot pravi sam, pa upa na najboljše.

M. G.