Kar je za vas grozljivka, je za mlada Slovenca mala malica

Foto: Bit Sever

To, kar je za njiju le običajen dan, je za običajnega smrtnika nepredstavljivo dejanje. Filip Kržišnik in Blaž Slanič sta akrobata, ki se vsakodnevno soočata z ekstremnimi situacijami. Tokrat sta akrobata vzela še daljši zalet in “skočila” še korak dlje.

Na prvi pogled neizvedljivi gibi ob pogledu nanju postanejo lahkotno dejanje, ne bojita se vrtoglavih višin, hoja po roki pa je za njiju postala skoraj tako enostavna kot hoja po nogah. A tokrat sta šla ekstremna akrobata še korak dlje ter svojim manevrom dala nov zalet in svež pristop.

Akrobata sta se povzpela na kolesa
“Zakaj bi zaplavala v rutino, če lahko ponudiva nekaj novega?” sta se vprašala in se povzpela na kolesa. V sodelovanju s podjetjem Robotix, ki je na slovensko tržišče pripeljalo električno rolko Robbo, predstavljata Robbo F&B Acrobatics.

Filipa in Blaža je prvotno navdušila manjša različica Robba, model R5, a nad novejšim modelom ne skrivata navdušenja: “Pa naj bo za pomoč pri gibanju ali pa za izvajanje še bolj norih in ekstremnih akrobatskih trikov,” sta jasna akrobata.

Zabava ali pa le pot na delo
Gibanje na “hoverboardu” Robbo F&B Acrobatics ni navdušilo le izjemno spretnih akrobatov, pač pa vse posameznike, ki so vpeti v urbano okolje ter med delom najdejo čas zase in znajo uživati. Uporabljajo ga plesalci, osebje v podjetjih in drugi uporabniki, ki se želijo zgolj zabavati in si olajšati pot na delo, v šolo ali na trening, si izboljšati motorične spretnosti in stabilnost.

Robbo F&B Acrobatics prenese do 120 kg teže in z enim polnjenjem naredi do 20 km. Primeren je tako za ravne in “off road” površine. Uporabnik pa ga lahko pelje s hitrostjo do 15 kilometrov na uro.

Navdušeni tudi plesalci
Plesalcem Aljoši Moderndorferju, Anžetu Zalarju, Nejcu Darovcu, Urbanu Tratniku in Žigi Sotlarju, ki na plesnih parketih navdušujejo že leta, je koreografija na najbolj inovativnem prevoznem sredstvu trenutka predstavljala velik izziv.

N. K.