fbpx

Kmalu boste izvedeli vse o Madonni. A zvezdnica je jezna! Preverite zakaj …

(Foto: epa)

V Universal Studio Hollywood se pripravljajo na snemanje biografskega filma o pop zvezdnici Madonni z naslovom Blonde Ambition. Odkupili so namreč avtorske pravice za scenarij Elyse Hollander, ki pripoveduje o začetkih pevkine kariere v osemdesetih letih minulega stoletja. Madonno je napoved snemanja njene neavtorizirane biografije zelo ujezila.

Scenarij za film Blonde Ambition je bil lani po poročanju nemške tiskovne agencije dpa na prvem mestu najbolj obetavnih scenarijev v Hollywoodu. To je prvi scenarij, ki ga je Elyse Hollander, ki je delala tudi kot asistentka mehiškega režiserja Alejandra Gonzaleza Inarrituja, uspela prodati. Producenta filma bosta Brett Ratner in Michael De Luca. O zasedbi vlog v filmu po navedbah agencije dpa zaenkrat ni še nič znanega.

(Foto: epa)

Madonno je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP napoved snemanja filma zelo ujezila. “Nihče ne ve, kar vem sama in kaj sem videla. Le sama lahko povem svojo zgodbo,” je zapisala na Instagramu in dodala: “Kdorkoli drug bo to poskušal, je šarlatan in norec, ki upa na takojšnjo nagrado, ne da bi opravil svoje delo. To je bolezen v naši družbi,” je še zapisala.

Madonna se je kot Madonna Louise Veronica Ciccone leta 1958 rodila italijanskim priseljencem v ZDA. Pri dvajsetih letih je odšla v New York, sledilo pa je obdobje, ko je plesala in pela v disco klubih po ZDA in Evropi. Leta 1982 je podpisala prvo snemalno pogodbo in leta 1983 izdala prvenec Madonna. Prodor na svetovno sceno ji je uspel z drugim albumom Like a Virgin iz leta 1984. Naslov filma Blonde Ambition pa se navezuje na istoimensko pevkino turnejo leta 1990, ob izidu njenega četrtega studijskega albuma Like A Prayer.

Za glasbeno ustvarjanje je Madonna, ki je v svoji karieri zamenjala vrsto podob in glasbenih izrazov, prejela številne nagrade, med njimi grammyja za albuma Ray of Light (1998) in Confessions on a Dance Floor (2005). Poleg 13 studijskih albumov, zadnjega Rebel Heart je izdala leta 2015, je zvezdnica nastopila v vrsti filmov. Za naslovno vlogo v muzikalu Evita je prejela zlati globus. Med njenimi uspešnicami so pesmi, kot so Like a Virgin, Into the Groove, Papa Don’t Preach, Like a Prayer, Vogue, Frozen, Hung Up in 4 Minutes.

J. F., STA