fbpx

[Video] Pogreb v Peruju je bil dramatično prekinjen, ker se je iz krste zaslišalo trkanje

Foto: Zajetje zaslona/CEN

Pogreb v Peruju je bil dramatično prekinjen, iz krste se je zaslišalo trkanje. Ko so odprli krsto, so ugotovili, da je domnevno pokojna Rosa Isabel Cespedes Callaca še živa, takoj so jo odpeljali v bolnišnico. Žal se je nato njeno stanje poslabšalo in je le nekaj ur pozneje tragično umrla, poročajo tuji mediji.

Pogreb v Peruju je bil dramatično prekinjen, potem ko se je iz krste zaslišalo trkanje. Družina Rose Isabel Cespedes Callaca se je zbrala v mestu Lambayeque, da bi se pokojnici 26. aprila poklonila z zadnjim spoštovanjem. Rosa je bila namreč vpletena v hudo nesrečo na tamkajšnji regionalni cesti, nesreča je terjala tudi življenje njenega svaka, njeni nečaki pa so huje poškodovani. Po grozljivi nesreči so jo razglasili za mrtvo in jo kasneje pred pogrebom naložili v krsto.

Ko pa so njeni sorodniki leseno konstrukcijo dvignili na svoja ramena, so zaslišali čudne zvoke. Spustili so krsto in odprli pokrov ter zagledali šibko, a zelo živo Roso, ki je gledala vanje. Oskrbnik pokopališča Juan Segundo Cajo je dejal: “Imela je odprte oči in se potila. Takoj sem šel v svojo pisarno in poklical policijo.” Šokirani sorodniki so Roso, še vedno v krsti, odpeljali v bolnišnico. Tam so ugotovili, da Rosa kaže šibke znake življenja, zdravniki pa so jo priključili na aparate za predihavanje.

Družina se je morala dvakrat posloviti
Toda njeno stanje se je poslabšalo in le nekaj ur pozneje je tragično umrla. Njena družina, ki se je morala dvakrat posloviti, zdaj zahteva odgovore. Izrazili so ogorčenje nad odgovornim zdravstvenim osebjem in nad dejstvom, da je bila napačno razglašena za mrtvo. Njena teta je lokalnim medijem v Lambayequeu povedala: “Zanima nas, zakaj se je bila moja nečakinja v krsti, če pa je bila še živa. Imamo videoposnetke, na katerih se vidi, da je bila v krsti odzivna.” Rosina družina sumi, da je bila po nesreči morda v komi, kar bi lahko pojasnilo, zakaj je bila prvič razglašena za mrtvo.

Sara Kovač