Levičarski senator Bernie Sanders je postal najbolj trendovski meme tega trenutka!

Bernie Sanders (Foto: Socialna omrežja)

Fotografija skrajno levičarskega (za ameriške razmere) senatorja Bernieja Sandersa, ki je nastala na inavguraciji novega ameriškega predsednika Joe Bidna, je postala spletna senzacija. 79-letni senator iz Vermonta in drugi kandidat demokratske stranke za ameriškega predsednika, se s svojimi orjaškimi pletenimi rokavicami pojavi praktično povsod. Ob igralcih v znanih filmskih scenah, na Luni, v zgodovinskih dogodkih, skratka – karkoli lahko človeku pade na pamet. V spodnji galeriji si lahko ogledate najbolj trendovske meme tega trenutka.

Ne samo, da se zabavamo, tukaj v Vermontu bomo izdelovali tudi spominke, kot je na primer potiskana majica, in jih prodajali po vsej državi. Pričakujem, da bomo zbrali nekaj milijonov ameriških dolarjev, ki jih bomo namenili programom, kot so Meals on Wheels, ki pomaga nahraniti starejše prebivalce, ki živijo na pragu revščine,” je za CNN povedal senator Bernie Sanders.

V intervjuju za CBS News je Sanders pojasnil, da se v Vermontu toplo oblačijo. “Vemo, kaj je mraz, in se ne obremenjujemo z zadnjimi modnimi smernicami. Želimo se le ogreti. In to sem na inavguraciji tudi počel,” je pojasnil. Za CNN je povedal, da ga veseli, da se bodo njegove volnene rokavice,  kirurška maska in njegovo značilno mrščenje spremenili v zlato, za pomoči potrebne Američane.

Bernie Sanders z otrokom v kostumu klovna Pennywisa iz filma It (Foto: Reddit)

Sanders je dejal, da imajo v načrtu tudi izdelovanje spominkov, ki jih bodo prodajali po vsej državi. “Pričakujem, da bomo zbrali nekaj milijonov ameriških dolarjev, ki jih bomo namenili programom, kot so Meals on Wheels, ki pomaga nahraniti starejše prebivalce, ki živijo na pragu revščine,” je še povedal.

Sanders se je pridružil tudi v filmu Moje pesmi moje sanje (Foto: Reddit)

Volnene rokavice je Berniju pred dvema letoma podarila učiteljica iz Vermonta, Jen Ellis. Seveda si enake sedaj želijo imeti tudi številni drugi, a je učiteljica oboževalce razočarala, saj za pletenje nima dovolj časa.

Bernie Sanders in Josip Broz Tito (Foto: Facebook)

Da ga v Washingtonu ne bi zeblo, je oblekel dolgo bundo znamke Burton. Po poročanju nekaterih medijev, je Sandersova žena Jane O’Meare Sanders pojasnila, da je tudi moževa bunda povezana s tradicijo Vermonta. Podjetje Burton je namreč izdelalo omejeno izdajo plašča, ki nosi na hrbtni strani obraz senatorja. Senatorju so enega podarili, vendar brez njegove podobe.

Fotografija je bila posneta 260 metrov nad ulicami New Yorka, septembra 1932 (Foto: Facebook)

Pojavile so se celo spletne strani, na katerih lahko vsak predela svojo fotografijo in ji doda sedečega Bernija, potem pa se jih pod ključnikom #SitWithBernie objavi na družbenih omrežjih. Fotografijo je sicer posnel Brendan Smialowski, sodelavec agencije AFP, a ta se v različnih izvedbah sedaj pojavlja povsod. Sanders na inavguraciji je postal najbolj trendovski meme tega trenutka.

Bernie Sanders, ki sicer sedi na mestu Winstona Churchila, je v družbi Josipa Stalina in Franklina Roosvelta (Foto: Reddit)

Sanders v filmu Stanleya Kubricka The shining/Izžarevanje (Foto: Facebook)

Foto: Facebook

Sanders v Hannibalovi samici (Foto: Facebook)

Bobnar banda “The Bernies” (Foto: Facebook)

Fotografija, na kateri je Sanders videti precej zdolgočasen, sedi na stolu s prekrižanimi nogami, roke pa si greje v velikanskih volnenih rokavicah, je navdihnila tudi izdelovalce snežakov.

Foto: Reddit

Bernie Sanders je primerno toplo oblečen ne le za inavguracijo, pač pa tudi za smučišče.

Foto: Facebook

In seveda še nasvet, kako “ukrasti videz” senatorja Sandersa. Burton jakna, gromozanske volnene rokavice in zaščitna maska. Vsekakor “must have” te sezone. Čeprav se ima sam za socialista, je Bernie Sanders postal prodajni hit kapitalizma.

Foto: Facebook

Sara Bertoncelj