fbpx

Luka Dončić uresničil otroške sanje: Na tekmi vseh zvezd bo zaigral skupaj z idolom iz otroštva Lebronom Jamesom

Lebron James in Luka Dončić (Foto: Twitter)

Slovenskemu košarkarskemu biseru Luki Dončiću so se uresničile otroške sanje. Na tekmi vseh zvezd v ligi NBA bo igral v začetni peterki svojega največjega idola Lebrona Jamesa. Lebron James ga je v svojo ekipo izbral kot tretjega po vrsti.

Kralj Lebron James in “grška pošast” Giannis Antetokounmpo sta imela čast izbirati svoje soigralce za začetni peterki vseh zvezd v Chicagu. Presenečenj ni bilo, saj sta vsak izbrala iste igralce, ki so dobili največ glasov na vzhodu in zahodu. Tako bodo Luko Dončića in Lebrona Jamesa na parketu spremljali v njuni ekipi še Anthony Davis, Kawhi Leonard in James Harden.

Vsi slovenski in svetovni ljubitelji Luke Dončića upajo, da se bo do tekme vseh zvezd čudežni deček svetovne košarke pozdravil svojo poškodbo gležnja. Po zadnjih podatkih iz njegovega kluba Dallas Mavericks bi do sanacije poškodbe gležnja lahko prišlo že v tem tednu.

https://twitter.com/luka7doncic/status/1225573958940057600

Luka Dončić je največji slovenski ambasador v Združenih državah Amerike
Luka Dončić je s svojim košarkarskim znanjem in svojim odnosom na igrišču in izven očaral košarkarske množice po svetu. Tako je letos v glasovanju za tekmo vseh zvezd dobil le manj glasov od Lebrona Jamesa. Lansko leto pa ga je prehitel grški kolega Giannis Antetokounmpo. Luko Dončića pa je doletela še posebna čast, saj bo na tekmi med letošnjimi in lanskoletnimi novinci lige NBA v vlogi kapetana ekipe igralcev, ki ne prihajajo iz Združenih držav Amerike.

Luka Dončič pa je tudi v največji ambasador Slovenije. Zaradi njega se bo lahko Slovenija predstavila na 20 domačih tekmah v Dallasu. Med drugim pa je že poskrbel, skupaj z zlatim kapetanom slovenske košarkarske reprezentance Goranom Dragičem, za odlično promocijo Slovenijo na lanskoletni tekmi med Miami Heatom in Dallas Mavericksi, ko si je srečanje ogledalo več kot 2500 Slovencev.

Luka Perš