Luka Dončić zasedel prestol – Drugi najmlajši po Kralju Lebronu Jamesu bo zaigral v začetni peterki na tekmi vseh zvezd

Luka Dončić (Foto: Twitter)

Genij svetovne košarke, mlad Slovenec Luka Dončić je doživel največje priznanje za svoje košarkarske vragolije. Bil je izbran v prvo peterko zahodne konference za tekmo vse zvezd v Chicagu. Tekma se bo odvila 16.februarja. Luka Dončić je drugi Slovenec, ki ga bo doletela ta čast. Pred dvema letoma je ta čast doletela zlatega kapetana slovenske košarkarske reprezentance Gorana Dragiča.

Luko Dončića je v glasovanju vseh zvezd prehitel največji zvezdnik aktualne ere v NBA “Kralj” Lebron James. Premagal ga je za 160 tisoč glasov. Dončič pa se je v začetni peterki zraven Lebrona Jamesa znašel v družbi James Hardna, Kawhi Leonarda in Anthony Davisa. Postal bo drugi najmlajši igralec po Lebronu Jamesu, ki bo igral v prvi peterki na največjem košarkarskem dogodku na svetu.

Luka Dončić je že v svoji krstni sezoni presenetil svetovno košarkarsko javnost. V lanskem glasovanju ga je prehitel samo grški čudežni deček Giannis Antetokounmpo, vendar njegovih sposobnosti niso prepoznali igralci in trenerji v  NBA. Letos je bilo drugače, saj so ga tako igralci kot trenerji postavili na prvo mesto. Luka Dončič pa je tudi eden izmed glavnih favoritov za najkoristnejšega igralca sezone. V letošnji sezoni dosega v povprečju 29.1 točk, 9.6 skokov in 9 asistenc na srečanje.

Luka Dončić je največji ambasador Slovenije
Njegovo tržno vrednost so hitro prepoznali tudi Američani, saj je od svojih prvih košarkarskih korakov v ligi NBA eden najbolj prepoznavnih košarkarjev. To je letos opazil globalni velikan Nike, s katerim je Dončič podpisal pet letno pogodbo v vrednosti 100 milijonov dolarjev. Luka Dončić nikoli ni skrival, da je ponosni Slovenec. Tako smo lahko že na zadnji tekmi v Dallasu lahko videli panoje “I Feel Slovenia”. Promocija Slovenije se bo zgodila še na prihajajočih 19 tekem Dallasa na domačem terenu v letu 2020.

Luka Perš

 • Nata

  BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 • Andrej

  Kdo je že sramotil Luko s tem, ko je Šarca primerjal z njim?

 • šmentanamuha

  Poklon, Luka. Z Melanio in Lukom smo dosegli vrh sveta. Zgodovinsko, če pomislimo, kako nas naši politiki vlečejo na dno. Res smo lahko ponosni, da imamo toliko izrednih posameznikov. Melanija in Luka nista edina, vendar sta najbolj odmevna.

  • Lustrator Moderator

   Nimam nic proti melaniji ampak primerjati delo in dosezek luke z melanijo je zelo zelo zaljivo do nekoga ki je zivljenje posvetil sportu in na treningih ter tekmah pustil srce…dosezek melanije je da se je porocila s trumpom…saj veste da poroka ni nek vrhunski dosezek kaj ne? Dodajte se da je dosezek da je rodila otroka pa vam jaz pokazen sosedovega psa ki ima 6 mladicov pa ga nihce ne oznacuje za nekega super heroja…tudi dosezka mu nihce ne prizna

  • Resnicaboli99

   Melanija ni dosegla prav nic razenporoke s predsednikom doncic pa je posvetil celo zivljenje truda temu kar je dosegel

   • šmentanamuha

    Melanija je postavila Slovenijo na zemljevid sveta in v zavest Američanov s tem, ko je postala prva dama Združenih držav Amerike. In v tej vlogi je sijajna, dostojna in opazna in je bistveno pripomogla k turistični prepoznavnosti Slovenije. Lahko smo nadvse ponosni nanjo in če bi bili še pametni, bi znali izkoristiti njen politični položaj. Dončič pa je prišel za njo. Oba pa sta na samem vrhu. Zato hvala obema, tebi pa eno fejst kislo limono.

    • Resnicaboli99

     Ja ampak ona je postala prva dama zaradi dosezkovsvojega moza ne svojih…res da funkcijo opravlja dobro vendar pa funkcija sama ni produkt njenega dela ali truda ampak ji je bila podarjena…doncic je na treningih od tretjega leta da je tam kjer je melanija pa je mogla dati narazen noge da je tam kjer je
     S kes pi… ni nic narobe ampak dosezek pa poroka s oremoznim clovekom sigurno ni ker bi pomenilo da je vsak ki zivi na tuj racun vreden hvale

     • šmentanamuha

      Veliko je posameznikov, slovenskih in drugih, ki so s svojim delom dosegli za človeštvo in za njegov napredek bistveno več kot Melanija in Luka. Tu mislim predvsem na znanstvenike, inovatorje, umetnike ,,, itd., vendar njihovih imen niti ne poznamo ali pa smo jih slišali tako mimogrede in nikoli se jim ne bomo mogli zahvaliti za to, kar so nam dali.
      Kakršna koli je bila Melanijina pot v Belo hišo, je s tistim trenutkom, ko je prestopila njen prag, postala ulimativna globalna zvezda, ikona, kakor se pač želiš izraziti in nobena propaganda, turističlna, literana, umetniška, znanstvena, politična…ni naredila za promocijo Slovenije več, kot Melanija s svojim korakom, ko je stopila v Belo hišo, niti Luka Dončič, ki razveseljuje naša srca, ko občudujemo njegovo virtuoznost. Na Dragiča smo že skoraj pozabili. Melanijin korak v Belo hišo je zgodovinski za Slovenijo, le da majhni umi tega ne morejo dojeti.
      Mimogrede, ali si vedel, da so slovenski znanstveniki iz ljubljanske univerze prvi na svetu odkrili tekoči magnetni kristal. Pot do tega odkritja je trajala 40 let in Slovenci smo bili prvi, torej naši znanstveniki. Večina ljudi bo samo vprašala, tekoči magnetni kristal? Kaj pa je to, kaj bi stem? Toliko. Kart pa seveda ne zmanjšuje pomena tega odkritja. Vendar naša politika, šolstvo, mediji niti iz tega ne znajo narediti ničesar, da bi se v zavesti Slovencev dvignil duh samozavesti, da smo med najsposobnejšimi narodi na svetu. Za znanstvene raziskave dajo Inštitutu Jožef Štefan 600.000 Eur letno in konec. Za pogostitev ilegalcev pa najemajo milijonske kredite. Tako tudi ne znajo izkoristiti dejstva, da imamo v najmočnejši državi sveta na položaju prvo damo Slovenko. To JE zgodovinski trenutek. Toliko o tem.
      Tvoje zaničevanje Melanije, je pravzaprav tvoja težava, zato malo razmisli o tem.

 • Hribouc

  Ja, Bravo, ne? Super dobro, kapo u grmouje!