fbpx

Luka Dončić zasedel prestol – Drugi najmlajši po Kralju Lebronu Jamesu bo zaigral v začetni peterki na tekmi vseh zvezd

Luka Dončić (Foto: Twitter)

Genij svetovne košarke, mlad Slovenec Luka Dončić je doživel največje priznanje za svoje košarkarske vragolije. Bil je izbran v prvo peterko zahodne konference za tekmo vse zvezd v Chicagu. Tekma se bo odvila 16.februarja. Luka Dončić je drugi Slovenec, ki ga bo doletela ta čast. Pred dvema letoma je ta čast doletela zlatega kapetana slovenske košarkarske reprezentance Gorana Dragiča.

Luko Dončića je v glasovanju vseh zvezd prehitel največji zvezdnik aktualne ere v NBA “Kralj” Lebron James. Premagal ga je za 160 tisoč glasov. Dončič pa se je v začetni peterki zraven Lebrona Jamesa znašel v družbi James Hardna, Kawhi Leonarda in Anthony Davisa. Postal bo drugi najmlajši igralec po Lebronu Jamesu, ki bo igral v prvi peterki na največjem košarkarskem dogodku na svetu.

Luka Dončić je že v svoji krstni sezoni presenetil svetovno košarkarsko javnost. V lanskem glasovanju ga je prehitel samo grški čudežni deček Giannis Antetokounmpo, vendar njegovih sposobnosti niso prepoznali igralci in trenerji v  NBA. Letos je bilo drugače, saj so ga tako igralci kot trenerji postavili na prvo mesto. Luka Dončič pa je tudi eden izmed glavnih favoritov za najkoristnejšega igralca sezone. V letošnji sezoni dosega v povprečju 29.1 točk, 9.6 skokov in 9 asistenc na srečanje.

Luka Dončić je največji ambasador Slovenije
Njegovo tržno vrednost so hitro prepoznali tudi Američani, saj je od svojih prvih košarkarskih korakov v ligi NBA eden najbolj prepoznavnih košarkarjev. To je letos opazil globalni velikan Nike, s katerim je Dončič podpisal pet letno pogodbo v vrednosti 100 milijonov dolarjev. Luka Dončić nikoli ni skrival, da je ponosni Slovenec. Tako smo lahko že na zadnji tekmi v Dallasu lahko videli panoje “I Feel Slovenia”. Promocija Slovenije se bo zgodila še na prihajajočih 19 tekem Dallasa na domačem terenu v letu 2020.

Luka Perš