fbpx

[Video] Luka Dončić ima res veliko srce: Dečku z epilepsijo podaril športne copate, v katerih je blestel na igrišču

Foto: Printscreen

Slovenski zlati deček Luka Dončić vedno znova dokazuje svojo veličino, ki presega meje košarkaškega igrišča. Dončić je namreč po odlični predstavi v tekmi proti Brooklynu dokazal, da mu zvezdniški status nikakor ni stopil v glavo, saj je naredil prav vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi polepšal dan mlademu navijaču z epilepsijo. Ni mu namreč namenil le kratkega pogovora in fotografiranja, ampak mu je podaril tudi svoje športne copate z avtogramom.

9-letni deček Brayden Whitley, ki boleha za epilepsijo, je svojega idola spoznal že pred tekmo, ko so se košarkaši NBA ogrevali. Za nekaj momentov se je svojemu idolu pridružil na košarkaškem parketu, nato pa je po tekmi sledilo presenečenje, ki ga ni pričakoval.

Poskrbel za nepričakovano presenečenje
Potem, ko je sodnik naznanil konec tekme, se je slovenski šampijon odpravil proti slačilnici, kjer je na hodniku vnovič srečal svojega vnetega navijača. Dončić si je nepričakovano sezul Nike košarkarske copate, v katerih je blestel tekom tekme, jih podpisal in jih izročil mlademu navijaču. Ni potrebno posebej poudarjati, da je bil deček izjemno vesel, prav tako pa tudi njegov oče, ki ga je spremljal.

Dončićeva poteza nikakor ni ostala neopažena. Pod objavo lastnika kluba Dallas Mavericks Marka Cubana, kjer je ta pod sliko Dončića in mladega navijača zapisal, da ne gre le za posel in igro, ampak tudi za povezavo, se je usul kup pozitivnih komentarjev. “Obožujem tega človeka. On je postal moj najljubši košarkaš NBA; Prvovrstno. Obožujem opazovanje trenutkov, kot je ta, Najboljša zdravstvena oskrba na svetu; To je moj MVP.” Preko Twitterja se je hvaležno odzval tudi dečkov oče in zapisal, da je sin doživel izjemno izkušnjo, zaradi katere nikoli več ne bo isti.

Hana Murn