fbpx

Minister Černač že navsezgodaj zjutraj poprijel za lopato

Ministter za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvonko Černač (Foto: FB ZČ)

Uresničile so se napovedi vremenoslovcev. Ponoči je namreč zapadla velika količina snega. Snežna pošiljka v večini delov Slovenije je nedvomno navdušila mlade, ki se še posebej navdušujejo nad zimskimi radostmi. Pri starejših je včasih navdušenje nekoliko manjše, saj obstaja zavedanje, da bo potrebno poskrbeti za kidanje snega. Tudi minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvonko Černač je v zasneženem jutru poprijel za lopato. 

Kot je mogoče videti iz objave ministra Zvonka Černača na družabnem omrežju Facebook, sam nima prav nikakršnih težav, ko je potrebno poprijeti za lopato. “Dobro jutro, dragi prijatelji. Danes smo številni delili dvoje: jutranjo rekreacijo in jutranjo kavo,” je zapisal in izrazil hvaležnost do vseh tistih, ki so delali celo noč in skrbijo za našo varnost, mobilnost in zdravje.

Černač z ženo in tremi otroki živi v Postojni, kjer je čez noč zapadlo 11 cm. Ravno toliko ga je zapadlo tudi v Novem mestu, Ljubljani in Litiji. Najbolj debelo snežno odejo imajo na Gorenjskem, Notranjskem in Koroškem. Ponekod na Gorenjskem je v sredo zvečer in ponoči zapadlo tudi do 40 centimetrov novega snega, poroča STA. Največ ga je zapadlo v visoko ležečih predelih.

Obregnil se je ob KUL-ovce
Ker pa je splošno znano, da imajo v zadnjem času poslanci iz vrst KUL-a veliko težav okrog dela po 22. uri, čeprav nikjer v zakonu ali pa Poslovniku Državnega zbora RS ni zapisano kaj okrog tega, je minister Černač v znak kritike teh zapisal še naslednje: “Hvala vsem, ki ste delali celo noč in skrbite za našo varnost, mobilnost in zdravje. In v poduk KUL-ovcem, ki se jim v toplih foteljih po 22.uri v parlamentu ne ljubi več delati. Za višjo plačo, kot jo imate številni na začetku omenjeni,” je zapisal minister Černač.

Foto: FB ZČ

Glede na to, da Agencija za okolje napoveduje, da bo danes tekom dneva občasno še snežilo, je na mestu previdnost v prometu, opozarjajo na policiji, kjer so na račun novozapadle pošiljke snega zabeležili vrsto prometnih nesreč. V primeru, če bo še potrebno poprijeti za lopato, s tem več kot očitno ne bo imel težav minister, ki velja za ljubitelja snega. Rezultat včerajšnjega meteža je namreč označil za pravcato zimsko pravljico, ko je bil včeraj zvečer na poti proti domu. Navdušenja ni zmotilo niti zavedanje, da ga bo zjutraj čakalo kidanje snega.

Vir: Printscreen

Nina Žoher