fbpx

Na RTV stavko s pregrešno drago torbico Louis Vuitton, kakršno nosi Angelina Jolie

Foto: zajetje zaslona/Bojan Požar

Novinarji RTV se predstavljajo, kakor da so predstavniki ljudstva, a ne bi mogli biti dlje od tega – na RTV stavki je bilo namreč opaziti Manico Ambrožič, ki je ponosno razkazovala svojo torbico, ki jo nosijo tudi mnoge zvezdnice, kot je na primer Angelina Jolie. Spomnimo, javna televizija, ki se sicer že leta utaplja v rdečih številkah, je za covidne dodatke in nagrade med epidemijo namenila več kot 770 tisoč evrov. Med tistimi, ki so prejeli oba dodatka, je bila tudi Ambrožičeva – tako da si je firmirano torbico seveda z lahkoto privoščila – za razliko od navadnih državljank, ki lahko o Louis Vuittonu le sanjajo. Spomnimo tudi, da je Ambrožičeva poročena s podjetnikom Tomažem Ambrožičem, ki je lep del zaslužkov ustvaril prav z RTV.

Pred dnevi smo zapisali, da se stavka na RTVS nadaljuje ter da gre za edinstveno stavko v zgodovini evropskih javnih radiotelevizij, kjer se zaposleni za višje plače borijo le sekundarno, medtem ko so glavne zahteve sprememba uredniške politike in zahteva po kadrovskih zamenjavah. Jasno je, da jim gre pri “depolitizaciji” neodvisnega javnega medija predvsem za to, da vrnejo stanje v njim domače enoumje, ki očitno ne prenese niti “ene par” tistih, ki razmišljajo drugače.

Višje plače pa jim menda niso tako zelo pomembne – sodeč po novinarki oziroma urednici Manici Ambrožič tudi zato, ker jim gre že sedaj dovolj dobro. Tako dobro, da si lahko privoščijo torbice prestižne znamke Louis Vuitton – iz fotografije je razvidno, da je Ambrožičeva ponosna lastnica modela Neverfull srednje velikosti, cena te torbice trenutno znaša 1.500 evrov.

Razen seveda, če je ni kupila na kakšni stojnici ali plaži. A glede na to, da RTV-jevci dajo nekaj nase, lahko predpostavljamo, da torbica ni ceneni ponaredek. Novinarji RTV se predstavljajo, kakor da so predstavniki ljudstva, a ne bi mogli biti dlje od tega – veliko bližje temu smo novinarji Nova24TV, ki bi za takšno torbico morali namensko varčevati kar nekaj časa. “Me državljani zaskrbljeno obveščajo, da Manica Ambrožič med stavko nosi torbico samo za 1.500 evrov,” je zapisal Bojan Požar in dodal ključnik  #zbiramozamaške.

Sara Kovač