Ni dobil zaposlitve, ker je izgledal kot 12-letnik

Datum:

Navadno kadrovike na razgovoru z mlajšimi kandidati skrbi, da bodo preambiciozni in da bodo hitro pobegnili drugam, če ne bodo dovolj hitro napredovali. Vendar ne v tem primeru. V tem primeru kandidata niso želeli zaposliti, saj so mislili, da je star 12 let, čeprav je star 27.

Vsi si želimo izgledati mlajše, vendar včasih tudi “izgledati mlad” ni prednost. Vsaj ne pri iskanju zaposlitve. To bi lahko potrdil moški, ki si je močno želel dobiti službo, da bi lahko skrbel za svojega bolnega očeta, vendar so ga povsod zavrnili, ker mu niso verjeli, da je dovolj star. Delodajalce je predvsem skrbelo, da jih bodo v primeru, da ga zaposlijo, obtožili dela otrok.

Na kitajskem tiktoku Dovein se že nekaj tednov bliskovito širi posnetek Mao Shenga. Po poročanju Mirrorja se na posnetku pritožuje institucijam, da še vedno ne more preživeti svojega finančno paraliziranega očeta, saj nikakor ne more dobiti zaposlitve in da je utrujen od tavanja po tovarnah in uradih. Milijoni ljudi so se odzvali na ta žalosten in nenavaden dogodek, po katerem je postal tako priljubljen na družbenih omrežjih, da so se nanj obrnila številna podjetja in organizacije, nakar je dobil službo.

Zdaj pa se kitajski državljan sooča z drugo težavo. 27-letnik zaradi svojega mladega videza težko dobi dekle, vendar se želi poročiti, imeti svoj dom, tudi družino, vendar njegov videz in starost zahtevata nadaljnje raziskave, doslej pa še nihče ni pojasnil te nenavadne situacije. Po mnenju nekaterih zdravnikov je izločanje hipofiznega hormona Mao Shenga počasno, zato je kljub svojim 27 letom videti kot otrok.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...

Vlogo Tine Gaber in njenega bivšega v piramidnih shemah bo preiskovala policija

Preiskovalna komisija državnega zbora, ki preiskuje financiranje političnih strank,...