fbpx

[Ni šala] Režiser filmske uspešnice Pravzaprav ljubezen kritizira svoj lastni film: “Filmu primanjkuje raznolikosti, preveč je belih igralcev, počutim se neprijetno.”

Foto: Demokracija

Režiser filma Pravzaprav ljubezen Richard Curtis je svoj film okrcal zaradi pomanjkanja raznolikosti in dejal, da se zaradi prevlade belih igralcev počuti neprijetno in nekoliko neumno.

Richard Curtis je v intervjuju z Diane Sawyer iz ABC ob praznovanju 20. obletnice priljubljenega božičnega filma dejal, da se mu film včasih zdi zastarel, poroča Breitbart.

“So stvari, ki bi jih spremenil, toda, hvala bogu, družba se spreminja, zato se bo moj film v nekaterih trenutkih zdel zastarel,” je dejal Curtis.

Britanski scenarist, producent in filmski režiser je dodal: “Zaradi pomanjkanja raznolikosti se počutim nelagodno in nekoliko neumno.”

Film Pravzaprav ljubezen, ki je premiero doživel leta 2003, ima v glavni zasedbi enega temnopoltega igralca – britanskega zvezdnika Chiwetela Ejioforja, ki igra vlogo Petra.

“Ljubezen se pojavi vsako minuto na toliko načinov po vsem svetu, zato si želim, da bi bil moj film boljši,” je dejal Curtis. “Želim si, da bi posnel dokumentarec samo zato, da bi to opazoval.”

J. B.