Bo tudi Golob po vzoru šrilanškega predsednika jeseni zopet šel na morje?

Šrilanški in slovenski predsednik si poleg simpatij do socializma delita tudi ljubezen do morja. (Foto: Instagram, EPA)

Znano dejstvo je, da levičarji radi prestižno počitnikujejo, medtem ko se njihovi podaniki prebijajo čez tegobe resničnega življenja. Tito je rad hodil na Brione, letovišča pa je imel posejana tudi po različnih tropskih lokacijah v državah neuvrščenih. Borec za enakost in pravičnost Fidel Castro je imel na karibih lasten zasebni otok, z graščino, ogromnim pomolom in skupino magično lepih mulatk, ki so ga razvajale. Pred kratkim je tudi novi mesija slovenske posttranzicijske levice pokazal utrinke iz svojih počitnic rekoč: “Kakšen čudež naredi par dni morja.” Po zadnjih dognanjih bojda celo zdravi okužbo s koronavirusom. Očitno ga je slišal šrilanški socialistični predsednik Gotabaja Rajapraksa in jo tudi sam pihnil na Maldive.

Res je bil Rajapraksa še bolj motiviran od Goloba, da si privošči spontane počitnice na rajskih maldivskih peščenih plažah, ne le zaradi tega, ker je bilo za njim naporno desetletje, kjer je moral zaostale ruralce poučevati o vseh radostih organskega kmetovanja, ampak tudi zato, ker so se njegovi prebivalci odločili, da ga obiščejo v njegovi prestižni palači, predsednik pa trpi za agorafobijo – strahom pred velikimi množicami – in je bilo zato smelo, da se umakne iz javnosti.

Robert Golob se je tokrat na morje podal brez dodatne motivacije obiskovalcev na Gregorčičevi, kar pa se utegne kmalu spremeniti. Ljudje so pač takšni da Golobov eko-ludizem na intelektualnem nivoju najstnice Grete Thurnberg včasih nehvaležno zavračajo, sploh če ga plačujejo skozi vedno dražje položnice za elektriko, zemeljski plin in vodo ter na bencinskih črpalkah.

Vprašanje je le, ali bo tudi Golob tako trmast pri implementaciji svoje vizije obnovljivih virov energije, kot je bil Rajapraksa pri implementaciji organskega kmetovanja. Glede na energetsko krizo, ki je že povsem zajela tudi Slovenijo, ne bi bilo nobeno presenečenje, če si ne bi moral še Golob jeseni privoščiti počitnice na Maldivih, sploh če ga nehvaležni ruralni plebs pričaka s traktorji – kot voznik Tesle je znano, da ne prenese dizelskih izpušnih plinov. Na Maldivih se zaradi vitamina D in slane vode vsaj  zagotovo ne bo okužil z virusom Covid-19.