fbpx

Najgrši pes na svetu je gospod Happy Face – ste že videli gršega?

Foto: Instagram

17-letni mešanec s čivavo iz Arizone v Združenih državah je bil razglašen za najgršega psa na svetu. Tovrstno tekmovanje v času sejma Sonoma-Marin v Kaliforniji poteka že skoraj 50 let.  Zmagovalec, gospod Happy Face, ima tumorje in nevrološke težave, potrebuje plenico, težko stoji pokonci ali hodi in ima nagnjeno glavo, poročajo tuji mediji. “Ljubezen, prijaznost in mamini poljubi so mu pomagali kljubovati pričakovanemu kratkemu življenju,” je povedala ponosna lastnica in pojasnila, da njegovi hobiji vključujejo spanje, smrčanje in spuščanje čudnih zvokov, kadar je srečen.

Po navedbah na spletni strani dogodka je čivava nekoč živela v nasilnem in zanemarjenem stanju. Kljub temu je pes dopolnil 17 let. Gospod Happy Face ima naravno irokezo in se menda oglaša “kot dizelski motor”, ko je srečen. Nastop zmagovalca je sodnike popolnoma navdušil. Od ostalih tekmovalcev, ki jih je gospod Happy Face premagal, je bil eden mutant brez dlake in brez zob, drugi, ki je bil videti kot hijena, in eden z glavo, podobno gorili.

Na spletni strani dogodka je tudi citat lastnice najgršega psa, Jenede Benally. Povedala je, da je psa posvojila družina avgusta 2021 iz zavetišča v Arizoni. “Ko sem prišla v zavetišče, sem prosila za ogled določenega psa, ki je bil na mojo srečo pravkar posvojen. Vprašala sem, ali so še kakšni psi, ki bi bili podobni temu. Pravzaprav je bil tam še en pes, ki je bil veliko starejši in je imel zdravstvene težave, bil je zelo grd. Osebje zavetišča me je poskušalo pripraviti na to, kar sem kmalu videla,” je povedala in opisala, da je zagledala bitje, ki je bilo res staro, a je potrebovalo drugo priložnost in si zaslužilo biti ljubljeno. Veterinar je sicer napovedal, da bo gospod Happy Face zaradi tumorjev in številnih zdravstvenih stanj morda preživel le nekaj tednov, morda največ mesec dni, a očitno se je uštel.

Foto: Instagram

Ponosna lastnica nespornega zmagovalca je še povedala, da gospod Happy Face spominja na Yodo in da je njegov jezik v resnici še veliko daljši. Medijem je tudi zaupala, da je njegova koža tako človeška, da mu pod pazduho celo nekoliko zaudarja. Benally je gospoda Happy Face rešila iz zavetišča, kjer je prosila za ogled “neposvoljivih” psov. Sprva sploh ni mogel prenašati človeškega dotika, nato pa sta se z novo lastnico povezala. “Začel je poljubljati moja stopala in gležnje, in katera ženska si ne želi bitja, ki bi poljubljalo stopala in gležnje?” je priznala Benally, ki upa, da bo gospod Happy Face navdihnil tudi druge, da posvojijo starejše in morda ne najlepše hišne ljubljenčke.

Sara Kovač