fbpx

V bolnišnico ni odpeljal samo žene, temveč tudi kačo, ki jo je ugriznila

V Indiji stalno ozaveščajo o kačjih ugrizih, ki so tam kar pogosti. (Foto: epa)

Po tem, ko je njegovo ženo ugriznila strupena kača, jo je mož odpeljal v bolnišnico. V bolnišnico pa ni odpeljal le žene, s seboj je vzel tudi strupeno kačo, za to pa je imel tudi pojasnilo.

Tuji mediji poročajo o bizarnem incidentu, ki se je nedavno zgodil v Indiji, po tem, ko je žensko ugriznila strupena kača. Njen mož jo je nemudoma odpeljal v bolnišnico, s seboj pa je vzel tudi kačo. Njegovo dejanje je imelo zelo praktično razlago.

Po kačjem ugrizu so žensko prepeljali v bolnišnico na zdravljenje, njenega moža pa so po poročanju Times Now News vprašali, s kakšnim razlogom je s seboj prinesel tudi kačo, ki jo je pospravil kar v plastenko. Ramender Jadav je imel logično pojasnilo, in sicer jo je s seboj vzel za slučaj, če bi ga zdravnik vprašal po “vrsti kače”.

Jadav je novinarjem zagotovil, da bo kačo izpustil v naravo takoj, ko bo njegova žena odpuščena iz bolnišnice. V plastenko je izvrtal celo luknje, da bi kača lahko dihala. Nedavno se je podoben incident zgodil v Bujanovcu v južnem delu Srbije, ko je bolnik v zdravstveni dom prav tako prinesel kačo, ki ga je ugriznila, kar v vrečki.

Bolje kača v plastenki kot amputacija uda
Kljub vsemu pa je morda spet to boljša in manj boleča rešitev kot pa pot, ki jo je ubral Vietnamec nekaj let nazaj, ko si je prst, kamor ga je ugriznila kača, celo sam odsekal. Po poročanju tamkajšnjih medijev je bila kača znana kot “kača petih korakov”. Lokalni mit pravi, da lahko, ko kača ugrizne, hodiš le pet korakov, preden se zgrudiš zaradi učinkov strupa. Da bi preprečil širjenje strupa, je 60-letni moški hitro ukrepal in si sam amputiral mesto ugriza kače. Nato je rano zavil v krpo in se odpravil na 80-kilometrsko potovanje v bolnišnico v Hangzhouju, da bi se zdravil. Po vsem tem pa so mu zdravniki povedali, da taka rešitev pravzaprav ni bila potrebna in da bi bilo vse v redu, tudi če tega ne bi storil.

Tanja Brkić