Obisk modre krvi v Postojnski jami

Foto: Iztok Medja za Postojnsko jamo

V Postojnski jami so gostili kraljevski obisk. Podzemno znamenitost si je namreč v sklopu svojega zasebnega potovanja ogledala tajska princesa Maha Chakri Sirindhorn. Bila je navdušena.

Princesa Maha Chakri Sirindhorn je hčerka tajskega kralja in tudi prestolonaslednica. Prav zaradi nje so pred štirimi desetletji spremenili tajsko ustavo, ki je do tedaj dovoljevala le moško nasledstvo, so v Postojnski jami zapisali v sporočilu za javnost.

Doktorica znanosti očarana nad kraškim podzemljem
Princesa Maha Chakri Sirindhorn si je Postojnsko jamo ogledala s svojim številnim spremstvom. Visoko gostjo, ki je po izobrazbi doktorica znanosti, je kraško podzemlje navdušilo. Zavzeto je spremljala vodnikovo razlago ter si podatke zapisovala. Po ogledu jame si je ogledala knjigo visokih obiskovalcev in se vanjo tudi podpisala.

Po kratkem protokolarnem delu so imeli gostje v Jamskem dvorcu tudi kosilo, ki ga je visoka gostja še posebej pohvalila. To je bil zadnji del princesinega obiska Slovenije, v popoldanskih urah se je vrnila v domovino. Današnji obisk je bil sicer tretji obisk Postojnske jame s tajskega dvora v zadnjih treh letih, so še navedli v sporočilu za javnost.

B. O.