To je slika Luke Mesca v delovnem kombinezonu, ki je na spletu požela salve smeha

Vlada se je pred kratkim srečala s predstavniki avtomobilske dobaviteljske industrije na Brniku in intervencionistično napovedala vlaganja proračunskih sredstev v vrednosti 30 milijonov evrov na leto v razvoj te industrije. Posebno pozornost pa je zbudil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, trdi socialist Luka Mesec, ki sicer nima omembe vrednih delovnih izkušenj, a je vseeno postal minister za delo.

S svojo opravo je požel nemalo posmeha. Njegova prisiljena drža, ki je spominjala na učenca, ki je vprašan pred tablo, pa nič ne zna, je kar klicala ljudi h komentiranju. Tvitosfera ni bila prizanesljiva do mladega kaviar socialista, ki se je pomešal med delovne ljudi.

Nekateri so komentirali, da je bilo to najbrž prvič v življenju, ko si je nadel delovno obleko, drugi so se muzali, da mu je bilo neprijetno, ker je bil oblečen v uradne barve stranke SDS – rumeno in modro.

Kakorkoli, vsekakor je videti, da je ministru pošteno nerodno, ko si nadene kombinezon tistih, ki v Sloveniji dejansko ustvarjajo dodano vrednost in katerih premoženje z redistribucijo deli podpovprečnežem.

Andrej Žitnik