fbpx

[Video] Nekdanja učiteljica je tako “ozmerjala” medveda na svoji terasi, da jo je ta takoj ucvrl

Črni medvedi pogosto obiskujejo terase stanovalcev v Severni Karolini (foto: zajem zaslona)

Bolje, da dvakrat premislite, preden se pred Debbie Tomlinson vedete neprimerno. Če ne verjamete, vprašajte medveda, ki je slučajno zašel na njeno teraso, z nje pa po srečanju z učiteljico tudi prestrašeno odšel.

Nekdanja učiteljica Debbie Tomlinson je bila verjetno ena od strožjih učiteljic sodeč po njenem ostrem odzivu na medveda, ki je skušal spretno ukrasti ptičjo krmilnico s terase.

Njen mož jo je nekega dne opozoril, da imata na terasi medveda, Tomlinsonova pa je takoj zagrabila kamero in na Facebooku objavila posnetek, v katerem je pojasnila, da mama verjetno išče hrano za svoje mladiče. Nekdanja učiteljica, ki je tudi opazovalka ptic, ima na svoji terasi ptičjo krmilnico, ki pa jo čez noč vedno pospravi ravno zaradi medvedov, ki so tam očitno stalni gostje. Sprva je medveda skušala odgnati s trkanjem na okna, ko pa to ni zadostovalo, se je odločila, da poskusi s svojim “glasom učiteljice” in je medvedu povedala “par krepkih”: “Kaj počneš na moji verandi, pojdi stran! Kako si drzneš?” mu je zavpila, medved pa se je tako prestrašil, da se je nemudoma spustil s terase. Nekaj časa je še stopical pod teraso, kasneje pa odšel.

Po poročanju tujih medijev naj bi Tomlinsonova zatrdila, da je “glas učiteljice” vsakič zelo uspešen in da je bližnje srečanje s črnim medvedom, ki so tam zelo pogosti, sploh v tem času leta, ni prestrašilo, prej navdušilo.

Črni medved redko napade ljudi
Čeprav so napadi črnega medveda na ljudi redki, so se v preteklosti že zgodili. Strokovnjaki za medvede tamkajšnjim prebivalcem svetujejo, naj ob srečanju ne bežijo in se odmaknejo in medtem povzročajo hrup. Najbolje je črnega medveda prestrašiti z glasnimi kriki, udarjanjem ob ponev ali s kamni. Ali pa ga enostavno zmerjajte kot najstnika, kot je to storila nekdanja učiteljica.

Tanja Brkić