fbpx

[VIDEO]: Paparaci v Mostah zasačili nadomestnega poslanca Janija Möderndorferja; Takole se je osamljen zakajal s “šišo” v ritmih balkanske uspešnice: “Hej, zakaj sem dal ves denar natakarju?!”

Jani Möderndorfer je bil slikan v Mostah v Ljubljani. foto: Twitter.

Skupina Generacija identitete je na svojem uradnem Twitter profilu objavila fotografijo nadomestnega poslanca Stranke modernega centra Janija Möderndorferja, ki naj bi bila posneta v ljubljanskih Mostah. Möderndorfer naj bi kadil “šišo” in poslušal balkansko glasbo. Hudomušni komentatorji so se že obregnili ob tovrstno početje poslanca državnega zbora, nekateri so celo prepričani, da je razlog, zakaj Möderndorfer v parlamentu ves čas vpije in govori neumnosti, končno razkrit – ker je ves čas malo “zadet”. Iz videoposnetka, ki so ga objavili na Twitterju pripadniki Generacije identitete, je razvidno, da je Möderndorfer sam sedel za mizo pri vratih WC-ja. Na posnetku kadi veliko šišo, videti je rahlo izmučen in potrt, v ozadju pa se vrti skladba Bošnjaka Seya Kadure, katere refren gre takole: “Hej. Šta sam para konobaru dao, hej, pola grada bih imao” (Hej, zakaj sem dal denar natakarju, hej, imel bi pol mesta).

 

Jani Möderndorfer se v državnem zboru sicer pogosto obnaša, kot da je pod vplivom raznoraznih substanc. Tako je lani šov ukradel na redni seji državnega zbora o dogovoru Združenih narodov o migracijah, ki je bila dve uri prekinjena. Prekinil jo je podpredsednik DZ Jože Tanko, ker službe DZ poslanca SMC Janija Möderndorferja kljub njegovi zahtevi niso odvedle s seje. Möderndorfer je Janeza Janšo označil za Princa teme in se ni želel opravičiti, potem pa se je sprenevedal, da ni rekel nič žaljivega, češ da je Tanko narobe razumel, komu so bile besede namenjene.

Lani oktobra smo poročali tudi o njegovem besednem spopadu z Majo Kocjan, predstavnico Civilne iniciative Bela Krajina. Tega političnega kameleona so mediji vlačili po zobeh, ker je na 3. nujni seji odbora za notranje zadeve pokazal, da nikakor ne razume, da je povsem nevljudno nekomu skakati v besedo. Kocjanova je takrat izpostavila, da v iniciativi že dve leti opozarjajo na problem z nezakonitimi migranti, s čimer pa bi morala biti seznanjena tudi poslanka Levice Violeta Tomić, ki je zase v javnosti govorila, da je Belokranjica. Ko je pripomnila, da sama ne ve, prebivalka katere pokrajine je to, saj je sama Belokranjka, je Möderndorfer povsem znorel in padel s takta. Pričel se je dreti: “Ne polemizira se s poslanci, lepo prosim.” Niti predsedujoči seji, Zvonko Černač, ga tedaj ni znal umiriti.

“Vauuuuu he he he. Kadi šišo, preden gre v parlament. In potem ni čudno, da toliko nabija,” je poslanca SMC na Twitterju zbodel Deus Sagittarius. “Starim levakom se kvarijo možgani. Ne morejo se odločiti, ali so del komunistične nomenklature ali so mladi hipuzli, ki se upirajo imperializmu in kapitalizmu. To jih dela shizofrene in vidimo jih, kako v formalnih oblekah kadijo šiše ali z milijoni evrov govorijo o sociali,” pa je pripomnil Antired. Jani Möderndorfer se na provokacije sicer še ni odzval.

Šalo na stran, Jani Möderndorfer, ki je znan po svojih izpadih v državnem zboru, je bil v zadnjih letih rekrutiran za obračunavanje s Slovensko demokratsko stranko in njenim predsednikom Janezom Janšo. Na seje parlamentarne komisije, ki raziskuje ozadje težav z otroško srčno kirurgijo in propadlim inštitutom, hodi ovirat delo Jelke Godec, njegova parlamentarna komisija, ki naj bi ugotavljala nezakonito financiranje stranke SDS (res je, specializiral se je samo za eno stranko, čeprav so preiskovalne komisije orodje opozicije), pa se doslej sploh še ni sestala. Vse večja so ugibanja, kaj Möderndorfer resnično počne. Razen tega, da kadi šišo.

T. F.