Poglejte, kakšen neverjeten znesek je ostal za Krisove prijatelje od vseslovenske akcije

Foto: Printscreen

Pred enim mesecem je potekala vseslovenska akcija, kjer smo za malega Krisa zbrali neverjetnih 3,4 milijonov evrov. Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki je objavilo seznam poravnanih stroškov za zdravljenje Krisa v ZDA in tudi koliko je ostalo za druge otroke.

Društvo je na svoj Facebook zapisalo “z vašo srčno pomočjo smo zbrali donacijo, ki je omogočila akcijo “Podari življenje – za Krisa“. Kris je že prejel najdražje zdravilo na svetu in je v objemu vseh nas na poti proti novim nasmehom, korakom… Sporočili so še, da za Krisove prijatelje oziroma za bolne otroke na računu ostaja še 1.666.437 evrov. Že v decembru pa naj bi pomagali petim otrokom in jim s tem, kot so zapisali, “pričarali prijaznejši in lepši vsakdan.”

Objavili so tudi vse poravnane stroške, ki so bili potrebni za zdravljenje Krisa. Od vize, zdravniškega spremstva, samega zdravila, nastanitve v hotelu in stanovanju in ostali stroški. Društvo se je zares izkazalo za transparentno zato ne dvomimo, da bodo mnogi še donirali preko njih.

Lana Božič

 • samotoje

  Tako se to dela in bomo dali, kadar bo treba in kolikor bo treba.

  • Mojca pokraculja

   A sploh veš kaj govoriš ? Zdravniški mafiji se samo smeje. Napiši še, da jim ni treba “polagati računov”, verjamemo vnaprej ! Pa naj uživajo na tekmi z Dončičem. Otrok je pa nebogljeno, “prestrašeno” sedel v vozičku. Vedno na vseh posnetkih in slikah je v vozičku !
   P.S.: Tega otroka še nisem videla v ljubečem objemu svoje mame ali očeta !

   • freedomfighter

    Ps. Ta otrok zaradi bolezni se sedeti ne more kaj sele biti v objemu svojih starsev…spet eden ki pametuje in obsoja pa sploh je ve kaj govori…kot da bi vprasal zakaj je tetraplegik vedno v postelji in zakaj ga starsi ne nosijo okoli

    • kren

     sem iz kamnika, kjer imamo invalidski dom, tudi za tetraplegike. dokler so bolniki še majhni otroci, so jih tudi imeli starši v naročju. pa menda ja ne misliš, da otroka pri dveh ali treh letih, ko mu preoblačijo posteljnino, kar prestavljajo iz ene postelje na drugo, ne da bi ga vzeli vsaj za nekaj minut v naročje?

     • freedomfighter

      Seveda da ga vzamejo v narocje vendar pa dvomim da ga nosijo okoli toliko kot zdrave otroke glede na to da mu misice ne dopuscajo da bi se sam obrnil…vprasanje je kako prijetno je ce ga misice ne drzijo

   • Čkapi Ružla

    Haha kera opravljivka, najnižje sorte.

    • kren

     povedala je tisto, kar je opazila. s tem pa verjetno ni mislila nič slabega. tudi sam nisem nikoli videl otroka v naročju staršev in sem se že spraševal zakaj.

     • Čkapi Ružla

      Povedala tisto kar opazi s prebranim od drugih napisano. Mojčka plagiatorka ne bo nič s svojo glavco dognala.

     • Mojca pokraculja

      O “prijatelj”čarapa, kje pa ti hodiš ? Še vedno dolgočasen in nabijaš svojo lajno.

     • Čkapi Ružla

      Mojčka plitka ženščina

    • Mojca pokraculja

     Dolgo si ga ružil, vidim da imaš domišljijo za imena. Ružičasta čarapa !

   • samotoje

    Tvoje mnenje je tvoja pravica. Zase vem, kaj govorim.

    • Mojca pokraculja

     Oprosti, govoril si v množini, torej si nagovarjal vse. Navdušen si nad akcijo in pri tem praviš celo, bomo dali kadar bo treba in kolikor bo treba. S tem se žal ne morem strinjati! Zato najprej prosim govori zase, ne pa v imenu vseh. Kajti dajati je samo tvoja prosta volja, tako kot je moja. Nadalje sama ne potrebujem “propagande”, da lahko komu kaj dam. Vse kar je masovno je po mojih merilih bore malo vredno. Vedno je najlažje dati euro ali dva in potem imeti vznesen občutek dobrotništva. Plehko in prelahko.

     • samotoje

      Človek ni sam in množina pomeni moji ljudje in ni nas malo. Tako, da brez skrbi, nisi zraven. Velikokrat smo že dali in vedno je prav prišlo. Zato- kadar bo treba, bomo dali. A da sem navdušen? Nad akcijo?? Navdušen bom, če bo otrok zdravo rasel.

     • Mojca pokraculja

      Kdor ne podpira zbiranja denarja, ni naš ! Moji ljudje- vaši, naši,?glej če še tu polariziraš, pa daj. Zapeljal si debato popolnoma drugam. Moje opažanje teh staršev mi namreč ne vzbuja občutka, da se zavedajo svoje odgovornosti do otroka.
      V bistvu pri tej akciji sploh ne gre toliko za otroka, kot gre za nekakšno klubovanje skorumpiranemu sistemu. In mati tega otroka je na pravo struno pritisnila. Na čustva razočaranih in ponižanih Slovencev.
      Zakaj ni ubrala poti preko zavarovalnice in institucij ter spopadanja s sistemom, kar je tudi del premišljene “taktike”, ji niti ne zamerim, saj želi svojemu otroku dobro. Vsaka mati bi zanj naredila vse.
      Se pa sprašujem o starših, ki ne zaščitijo svojega otroka pred mediji in showom. Nezrelost ? Želja po publiciteti, treba je nafutrat donatorje z posnetki, zgodbami itd. ?
      Nenazadnje, kKaj pa drugi otroci, ki niso medijsko izpostavljeni ? No bomo videli koliko denarja se bo za njih zbralo v donacijah za Novo leto !

     • samotoje

      Morda bi v “debato” vključili še katastrofalno stanje v zdravstvu in sociali, izkoriščanje slovenske zbirokratizirane šlamparije za goljufanje pri socialni pomoči, morda bi kazalo kaj reči o psihološki pomoči nezrelim staršem. In potem bomo na osnovi občutkov o odgovornih ali neodgovornih starših presojali, komu pomagati in komu ne??
      Ker bolj slabo dojemaš napisano, naj pojasnim, da so moji ljudje moji sorodniki in moji prijatelji. Upam, da to ni preveč moteče. Ali pač?

 • freedomfighter

  Kje so sedaj tisti super pametni ki imajo toliko povedati proti formaciji…a tudi krisova zdravila nimako nobenega efekta in so nateg?

  • Čkapi Ružla

   Vprašanje koliko imajo stranskih učinkov.

   • kren

    hujših stranskih učinkov kot je njegova bolezen sigurno ne bo. nekdo bi zaradi svoje težke bolezni dal tudi katerega od organov, samo, da bi mu bilo vsaj za spoznanje bolje…sicer pa, povej za zdravilo, ki nima stranskih učinkov…

    • Čkapi Ružla

     Bogove špilamo

 • Leon Bergant

  Namesto, da bi jih povprašali kje so računi in potrdila o plačilih ter kaj o razmetavanju z denarjem, beremo ta pocukran članek. Kje je odgovorni urednik, da dopušča ta žurnalistični poden?

  • marijan

   Kako pa misliš, da so poravnali stroške brez računa …. kar na roko …… pod mizo, kot to počnete pri rdečkotih ? Čudno, kajne……. celo raćune so imeli, a ?

 • Olga101

  Kam bo izginil ostanek?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!