fbpx

Poletne razprodaje – ali res kaj nujno potrebujete?

Foto: iStock.

V Sloveniji so se uradno pričeli dnevi razprodaj. Že več let niso obiskane tako kot nekdaj, a vseeno lahko z nekaj sreče prihranite kakšen evro in poskrbite za novo garderobo.

Trgovci skozi celo leto ponujajo razne ugodnosti, zato tovrstne razprodaje potrošniki že dolgo ne čakajo več pred prodajalni za cenejši kos oblačila ali obutve.

Trgovci ne pričakujejo presenečenj
Pričakovanja trgovcev so po navedbah zbornice primerljiva z lanskimi. Višine popustov bodo po razpoložljivih informacijah članov različne, vendar pa glede na dosedanjo prakso in izkušnje iz preteklih let ocenjujejo, da bodo trgovci znižali cene sezonskemu blagu za najmanj 30 odstotkov.

Razprodaje trajajo različno dolgo
Trajanje sezonske razprodaje določi vsak trgovec sam, ne smejo pa trajati dlje kot 60 dni, so spomnili v zbornici, kjer navajajo, da pri izvajanju znižanj ter sezonskih razprodaj v zadnjih letih ni bilo zabeleženih večjih kršitev.

Vse več jih kupuje na spletu
Zaradi razmaha informacijske tehnologije je vedno bolj navzoča tudi t. i. multichannel prodaja, kamor sodi prodaja preko spleta. Dostikrat ugotovimo, da lahko preko spleta kupimo enak izdelek po precej bolj ugodni ceni. Mnogi, predvsem pa mlajša in srednja generacija, artikel preizkusi in preveri v najbližji prodajalni, potem pa ga kupi tam, kjer ga dobi ceneje. Zvestoba določenim trgovinskim verigam že dolgo ni tako močna kot včasih, splet je vsako leto v večjem porastu.

B.P., STA