fbpx

Poslednja želja vojnega veterana: Zadnje srečanje s svojim psičkom

Foto: Twitter

Vietnamski vojni veteran, ki je zaradi bolezni pristal v oskrbi bolnišnice, se je od svojega ljubljenega psa dokončno poslovil – to je bila njegova poslednja želja, ko je izvedel, da mu ni preostalo več veliko časa.

John Vincent iz Nove Mehike je tri leta služboval pri marincih, tudi v Vietnamu. Živel je s petletnim yorkshirskim terierjem Patchom, vendar je moral svojega psa dati v posvojitev, ko se je prejšnji teden pričel oskrbovati v bolnišnici.

Zdravniki so povedali, da Vincentu ni preostalo več veliko časa, zato je prejšnji teden socialnemu delavcu v bolnišnici povedal, da ima eno prošnjo, in sicer, da si želi še zadnjič videti svojega ljubljenega psička. Želja se mu je uresničila in ponovno se je lahko srečal s Patchom v medicinskem centru Raymond G. Murphy VA v Albuquerqueu. “Ja, to sem jaz. To je očka,” je dejal Vincent, ko se je končno srečal s Patchom in mu je ta skočil na naročje. “Si me vesel? Tako sem vesel, da te vidim.” 

Foto: Twitter

Danny Nevarez, direktor za zaščito živali, je povedal Vincentu, da prihajajo njegovi prijatelji, prav tako veterani, z njegovim psičkom Patchom, in odvrnil mu je: “Se to res dogaja?” “Ko je prišla prošnja, je bil odgovor takoj ‘absolutno’, naredimo vse, kar moremo, da bi jo uresničili,” je povedal Nevarez. Dodal je, da je bil Patch ves čas v bolnišnici miren, vendar je začel jokati, ko je videl Vincenta. “To je bilo skoraj tako, kot da je vedel, kaj se dogaja z lastnikom, nato je začel cviliti,” je dejal. “Kot da je imel to pričakovanje.”

Foto: Twitter

Od kod takšna povezanost?
Vincent, ki se je rodil v Montani in odraščal na ranču, se je v marince vpisal že v mladosti, služboval je tri leta, tudi v Vietnamu, poroča Dailymail. Na vprašanje o njegovem času v vojski je Vincent odgovoril: “Vedno sem šel tja, kamor so šli najboljši.” Povedal je, da je dobil Patcha, ko je sosedov pes imel leglo mladičkov. “Bil je najmanjši in želel sem si enega, ki bi se lahko vozil na mojem kolesu. Edini ‘lasje’, ki sem jih kdaj imel, je bila moja brada, ki je imela le šopek dlak v obliki obliža, tako so me imenovali obliž. Patch je imel takrat prav tako majhen bel obliž, zato sva bila ‘brata’,” je dejal Vincent. Dvojica se je vozila z Vincentovim motorjem Harley Davidsonom. Potem ko se je Vincent upokojil v Novi Mehiki, pa sta se vsak večer skupaj sprehajala. Zavetišče je sporočilo, da je Patch našel novega lastnika in bo kmalu odšel v svoj novi dom.

Eva Poljanc