Erdogan opozarja Evropsko unijo, naj poklekne

Datum:

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan in politiki iz vrst Hezbolaha v Libanonu Evropski uniji zopet žugajo, da naj poklekne pred njihovimi zahtevami, drugače bodo odprli svoje meje in s tem omogočili prihod na milijone nezakonitih migrantov. 

                   

“Hej, Evropska unija. Zberi se,” je v svojem govoru pred množico somišljenikov opozoril turški diktator Erdogan, ki je neuspeli “državni udar” leta 2016 uporabil v svoj prid in se pri tem znebil na tisoče svojih političnih nasprotnikov in sovražnikov tako, da jih je strpal v zapor.

Njegova operacija naj bi bila uspešna
Ker Erdoganu ni všeč, da je Evropska unija obsodila turško vojaško ofenzivo v Siriji, je Evropski uniji zažugal, da če bo ta poskušala njegovo operacijo označiti kot invazijo, bo le odprl vrata in poslal 3,6 milijona migrantov v Evropsko unijo. Pohvalil se je glede uspešnosti operacije, saj naj bi prekrižal načrte 100 teroristom, in ob tem dodal, da je njegov cilj le, da prispeva k politični in ozemeljski celovitosti Sirije.

Foto: epa

Sicer njegovi operaciji nasprotuje sirska vlada ob podpori Rusije, ki nadzoruje večji del države. Predlagal je, naj vodstvo savdskega režima, ki je prav tako kritično do turškega vdora, “pogleda v ogledalo”, ob tem pa še namignil, da so oni povzročili na deset tisoče smrti v Jemnu. Turčija na račun članstva v obrambnem zavezništvu Severnoatlantske pogodbe (Nato) velja za vojaškega zaveznika večine evropskih držav, katerim pa sedaj Erdogan grozi in žuga.

Medtem pa je tudi predstavnik Hezbolaha Mohammad Raed Evropski uniji nanizal kup podobnih groženj. Ta namreč ravno tako zahteva od Evropske unije, da poklekne pred njihovimi zahtevami, saj lahko drugače v evropske države pošljejo kup migrantov. “Evropska unija ni bila sposobna sprejeti 10 tisoč migrantov, od nas pa želijo, da jih sprejmemo 1,5 milijona,” je dodal, čeprav dejstva govorijo drugače. Evropo je od začetka migrantske krize leta 2015 preplavilo preko milijon migrantov, številke pa rastejo še dandanes, navaja ameriški Breitbart.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...