fbpx

Oblasti po incidentu opozarjajo: kača ni nadomestek zaščitne maske

Moški s kačo za vratom na avtobustu v Manchestru (foto: twitter)

V Veliki Britaniji so  potniki na avtobusu iz Swintona proti Manchestru opazili moškega, ki je imel okoli vratu ovito nenavadno “masko”. Njegova “maska” je bila v resnici kača.

Ena od potnic na avtobusu, ki je po poročanju Sky News želela ostati neimenovana, je priznala, da je sprva mislila, da možakar nosi nekakšno “moderno masko”. Potem je videla, kako je kača zapustila možakarjev vrat in začela gomazeti po drogovih avtobusa.

Sky News poudarja, da pod kačo, potnik ni imel maske, ki bi prekrivala obraz. Vsi potniki v javnem potniškem prometu v Veliki Britaniji morajo imeti maske v času pandemije covida-19. Ni znano ali je voznik avtobusa neznanega kačeljubca opozoril, da kača, čeprav jo ima ovito okoli glave, še ni maska.

“Vladna navodila so jasna, da ni nujno, da je kirurška maska in lahko potniki sami izdelajo svoje maske ali nosijo nekaj primernega, kot je šal ali trak,” je pojasnil tiskovni predstavnika za potniški promet v širšem območju Manchestra. “A čeprav je dopuščeno nekaj prostora za interpretacijo, ne verjamemo da to vključuje tudi kačjo kožo – še posebej če je še vedno pritrjena na kačo.”

Za katero vrsto kače je šlo, ostaja neznanka. Pri Sky News so izpostavili, da bi lahko šlo za katero od strupenjač katerih ugriz je za človeka lahko smrtno nevaren. Po fotografijah ostalih potnikov, ki so se pojavile na spletu je bolj verjetno, da je šlo za vrsto udava.

Ivan Šokić