fbpx

Prihaja dokumentarec o mladih letih Michaela Jacksona

Foto: Youtube/printscreen

Ameriški režiser Spike Lee bo kmalu predstavil dokumentarni film o otroštvu, mladostniških letih in vzponu zvezdnika Michaela Jacksona. Dokumentarec Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall bo premierno prikazan 24. januarja na festivalu Sundance.

Lee, ki je znan po preučevanju in prikazovanju afroameriškega načina življenja, bo kralja popa v začetku filma predstavil kot zvezdniškega otroka, ki je z brati tvoril skupino The Jackson Five, ki je slovela v 70. letih minulega stoletja. Film, ki je nastal na osnovi arhivskega gradiva o Jacksonu, se bo dotaknil tudi njegovega uspeha na svetovnem trgu.

Film spremlja novo izdajo glasbenikovega albuma Off the Wall iz leta 1979, ki bo izšla 26. februarja, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Promocija albuma “Off the Wall”
Z albumom Off the Wall, ki ga je izdal pri 20 letih, je Jackson tlakoval pot novemu popu s primesmi r&b. Za temnopolte Američane, ki so se še konec 70. let minulega stoletja borili za vključenost v družbo, je album predstavljal presežek v svetu glasbe in zabave. Njegovo mednarodno uspešnost so razumeli kot veliko priznanje za temnopolto manjšino.

Albumu Off the Wall je leta 1982 sledil Thriller, ki še vedno velja za najbolje prodajan album vseh časov.

Lee v svojih filmih pogosto predstavlja rasna razmerja v ZDA. Med tovrstnimi filmi velja omeniti V vročici noči (1989), dokumentarec o hurikanu Katrina When the Levees Broke in film o boksarju Mikeu Tysonu.

V. V., STA