fbpx

Prihodki Samsunga najvišji v zadnjih treh letih

Samsungov model Galaxy Foto: STA

Samsung je leta 2016 dosegel 7,3 milijarde evrov dobička, kar je največ v zadnjih treh letih. Rezultati tega podjetja so močno presegli pričakovanja analitikov, ki so napovedovali, da se bo dobiček iz poslovanja v zadnjih treh mesecih lanskega leta ustavil pri 8400 milijardah vonov.

Rezultati med lanskim oktobrom in decembrom so bili najvišji po tretjem četrtletju leta 2013, ko je podjetje zabeležilo 10.200 milijard vonov dobička iz poslovanja. Novica o poslovanju Samsunga je delnice podjetja dvignila za 1,9 odstotka. Dobre poslovne rezultate so spodbudile predvsem cene pomnilniških kartic, ki so po podatkih podjetja dvignile prihodke podjetja na najvišjo raven v treh letih. Za južnokorejskim velikanom je sicer težko leto, saj so morali v podjetju zaradi vžigov baterij odpoklicati model Galaxy Note 7. Kriza je močno zamajala ugled največjega svetovnega proizvajalca telefonov. Po omenjenem odpoklicu je Samsung oktobra lani poročal o 30-odstotnem padcu dobička.

V južnokorejskem velikanu Samsung Electronics ocenjujejo, da so v zadnjem četrtletju lani ustvarili 9200 milijard vonov (7,3 milijarde evrov) dobička iz poslovanja, kar je 49,8 odstotka več kot v enakem obdobju leta 2015. Rezultati podjetja, ki ga je lani zaznamoval fiasko z odpoklicem modela Galaxy Note 7, so nad pričakovanji analitikov.

B. J., STA