Radio Ognjišče priredilo veličasten Gala koncert

Šmarnogorski kvintet (Foto: Rok Mihevc)

Radio Ognjišče je vstop v mesec november vstopil praznično. Z nedeljskim Gala koncertom z naslovom Praznujmo so praznovali svojo obletnico, namenjen pa je bil tudi praznovanju rojstnega dne njihovega direktorja Francija Trstenjaka, ki je dopolnil 60 let. Gallusova dvorana je na dan dogodka gostila več kot 2500 ljudi, odmevala pa je slovenska narodnozabavna glasba.

Radio Ognjišče je v veličasten Gala dogodek povezal svojo obletnico in rojstni dan svojega direktorja Francija Trstenjaka. Kot so ob dogodku zapisali, je bil 29. Gala koncert “nekaj posebnega, saj tokrat prvič taktirke v rokah ni držal direktor Franci Trstenjak, alfa in omega gala koncertov”, tokrat so namreč njega posedli v publiko in sami “prevzeli vajeti”. Nastopili so številni eminentni glasbeniki, koncerta pa so se udeležili tudi številna velika imena vključno s predsednikom SDS Janezom Janšo.

Trstenjak je bil z darilom več kot zadovoljen in tudi ganjen, saj, kot so povedali radijci, so v pripravi in izvedbi dogodka “ostali zvesti tako slovenski narodnozabavni glasbi kot čudovitim klasičnim vložkom, zimzelenim popevkam in sakralni glasbi“. Mitja Ferenc je ob tem za Radio Ognjišče dejal, da je prav “ta pestrost glasbene ponudbe nekaj, kar je treba gojiti”, ob tem pa je poudaril, da je izvedba takega dogodka izredno zahtevna: pohvalil je Trstenjaka, ki je doslej vedno skrbel, da je vse teklo gladko, “logistične in organizacijske stvari, da izvedeš vsako leto tak koncert, lahko se mu samo poklonimo.”

Praznovali smo tudi okrogli jubilej direktorja Francija Trstenjaka. (Foto: Rok Mihevc)

Na oder so stopili Ana Plahutnik in Klemen Torkar, Uroš in Tjaša Steklasa, Metod Palčič, skupina Gloria, Šmarnogorski kvintet, Mitja Ferenc in Primož Grašič, Andrej Šifrer, Kranjci in Tomaž Plahutnik.

Foto: Rok Mihevc

Na večernem koncertu so bili med občinstvom tudi predsednik Škofovske konference novomeški škof Andrej Saje, ljubljanski nadškof Stanislav Zore, mariborski nadškof Alojzij Cvikl, ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik in upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek.

Stanislav Lipovšek, Alojzij Cvikl, Stanislav Zore, Andrej Saje (Foto: Rok Mihevc)

Gala prireditve se je udeležil tudi predsednik SDS Janez Janša s svojo ženo Urško Bačovnik Janša.

Urška Bačovnik Janša in Janez Janša (Foto: Rok Mihevc)

Da imamo neverjetno občinstvo, se pokaže vsako leto znova, je dejala Manca Hribar: “Tako toplo občinstvo, ki ti da tako dobrodošlico, ki je res tako pozitivno, je pa res na koncertih Radia Ognjišče nekaj posebnega. Kar tudi velikokrat drugi pevci, ki mogoče pojejo tudi drugod, vedno povedo. To se vedno čuti in je vsakič znova lepo in poboža.” Krona vsega pa je bilo dejstvo, da so nastopili ob spremljavi Simfoničnega orkestra Cantabile in Mešanega pevskega zbora Adoramus.

T. B.