[Video] Tomašiča šokiral Tonin – ki se je z logiko približal Nemcu in Sajovicu

Datum:

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže analiziral nastop Mateja Tonina na 24ur, kjer je še enkrat poudaril vsebino njegovega pisma članstvu. “Šokiral me je z njegovo logiko, njegovo razumevanje vzročno-posledičnih povezav je fascinantno in se tu postavlja ob bok Matjažu Nemcu in nekdanjemu županu Tržiča Borutu Sajovicu. Ti intelektualni presežki so res fenomenalni”.

V javnosti je namreč pred kratkim zaokrožilo pismo predsednika NSi Mateja Tonina, sicer tihega zaveznika leve koalicije, namenjeno članstvu, v katerem je dejal, da Svoboda in SDS prikrito sodelujeta. Nadaljeval je, da bo čas pokazal, ali je to sodelovanje tudi priprava terena za sklenitev velike koalicije med predsednikom SDS Janezom Janšo in predsednikom vlade in Svobode Robertom Golobom.

“Matej Tonin, da, halucinirate in govorite neresnico”, je komentiral Boris Tomašič. “Ali si predstavljate po vsem tem, kar je izrekel Robert Golob o Janši, o SDS, boju proti janšizmu, dejanšizaciji, uničevanju janšistov, da bi lahko sodelovala. Tonin, to je res vredno raziskave, ali slučajno ne jemljete istih stvari kot Robert Golob. Je sploh potrebno komentarja?” se sprašuje Tomašič. Janša naj bi sodeloval z Golobom po dveh letih zmerjanja s fašistom.

Matej Tonin v resnici skuša prikriti, kdo pravzaprav sodeluje z Golobom – saj ne želi podpreti preiskovalne komisije zoper Roberta Goloba in Gen-I, ne da tistega mesta, ki pripada v nadzornih komisijah, in seveda, ima še vedno direktorje v državnih podjetjih.

Strici iz ozadja niso politični sovražniki NSi
Zanimivo je, da je Matej Tonin v 24 ur priznal, da strici iz ozadja oziroma levi politični establišment niso njegovi politični sovražniki in “glede na videno, bi jaz temu verjel”, pravi Tomašič na Toninovo izjavo, ko je dejal, da imata Janša in Golob skupnega sovražnika – globoko državo. Sicer pa je že dolgo jasno, da imajo strici iz ozadja oziroma tisti, ki v ozadju obvladujejo in vsakič znova nudijo nov obraz na volitvah, za sovražnika Janšo. Da so pa sovražniki Goloba, je privlečeno za lase, saj so ga ravno oni postavili na mesto premierja. A bolj kot to je pomembno priznanje Tonina – SDS-u so sovražnik, Novi Sloveniji ne.

Tonin: “Rešitev za Slovenijo je koalicija SDS in Svoboda”
“Zdi se mi, da v neki demokratični državi popolnoma normalno, da se dve največji stranki v parlamentu pogovarjata in nekatere stvari dogovorita. Prepričan sem, da je eden izmed načinov, kako iz tega političnega kaosa iziti, tudi velika koalicija med SDS in Svobodo,” je dejal Tonin. “Vi imate istega dobavitelja kot Golob, garant,” se je na njegovo izjavo odzval Tomašič. Rešitev iz tega kaosa naj bi bila, da se gresta SDS in Svoboda koalicije “to je satira in ne resna politična analiza”.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...