Raziskava o vplivu koronavirusa: Otroci so srečni, ker so doma s starši

Datum:

Kar devet od desetih ameriških otrok je srečnih, da lahko ostaja doma skupaj s svojimi starši v času krize zaradi koronavirusa. Mnoge zvezne države so se namreč odločile, da bodo šoloobvezni otroci ostali doma, poroča anketa, ki jo je izvedel Gallup. Izpraševalci so za mnenje povprašali 1.039 naključnih odraslih oseb, ki so starši otrok, mlajših od 18 let.  

Gallup je izvedel anketo, v katero je zajel 1.039 naključnih odraslih, ki so starši otrok, mlajših od 18 let. Skoraj devet od desetih ameriških otrok, ki so mlajši od 18 let, in ki te dni ostajajo doma, izkuša zadovoljstvo in srečo. Vendar pa je po drugi strani kar 65 odstotkov otrok zdolgočasenih, ker so se prisiljeni učiti na daljavo oziroma udeleževati pouka na daljavo. Preostala negativna čustva so pri otrocih manj zastopana. Zaskrbljenih je 26 odstotkov, pod stresom 24 odstotkov, jezo občuti 24 odstotkov, žalost 20 odstotkov in prav tako osamljenost 20 odstotkov, poroča Breitbart

Vendar pa po drugi strani toliko več staršev občuti stres in zaskrbljenost (kar sedem od desetih). Sicer tudi starši občutijo radost in srečo, vendar ne v tolikšni meri kot njihovi otroci, je pa bila pri otrocih verjetnost, da se dolgočasijo, večja kot pri njihovih starših. Anketa je bila sicer izvedena med 24. in 27. marcem.

ZDA se pripravljajo na najhujši teden v obdobju krize zaradi koronavirusa
Ameriški predsednik Donald Trump je te dni že opozoril ameriško in svetovno javnost, da se za ZDA bliža najtežji teden, ko bodo mnogi Američani podlegli okužbi z novim koronavirusom. Medtem je predsednik v zvezno državo New York že poslal tisoč pripadnikov vojaškega zdravniškega osebja. Poleg zdravniškega osebja v boju proti koronavirusu sodelujejo tudi vojaki, in sicer v različnih zveznih državah. Trump trenutno situacijo sicer dojema kot vojno stanje, še poroča Financial Times.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...

Grozote ujetništva v Rusiji: Ukrajinski vojak v petih mesecih ujetništva izgubil 77 kilogramov!

Ukrajinski varuh človekovih pravic Dmitro Lubinec je povedal, da...

Astina ledena doba: Ministrica se je znašla v nemilosti lastnih podanikov

Slovenski filmarji so besni; vsaj tako je videti po...