fbpx

V ZDA za posledicami okužbe s koronavirusom umrl šest tednov star dojenček

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Iz Združenih držav Amerike prihaja nova tragična vest. Za posledicami okužbe s koronavirusom covid-19 je umrl šest tednov star dojenček.

Smrtonosni virus covid-19 kaže vedno bolj kruti obraz. V zadnjih dneh je svetovna javnost poročala o tragično preminulih najstnikih v Evropi, v Združenih državah Amerike pa je za posledicami koronavirusa umrl šest tednov star dojenček. Dojenček je umrl v zvezni državi Connecticut.

V ZDA beležijo že 216.722 okuženih z virusom covid-19, za posledicami virusa je umrlo 5.137 ameriških državljanov. Ameriške oblasti svarijo svoje državljane pred črnim scenarijem, ko bi lahko umrlo med 100 do 200 tisoč ameriških državljanov.

https://twitter.com/Thatnaijayarn/status/1245462547635068928

Združene države Amerike se soočajo z največjo nevarnostjo na svojih tleh
Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa se je znašla v najtežjih trenutkih svojega mandata. Predsednik Trump je v svoji nedeljski izjavi javnost soočil z realnostjo, ko je izpostavil prave razsežnosti in resnost pandemije novega koronavirusa.

Dejal je, da bi se 100 tisoč mrtvih za posledicami okužbe z novim koronavirusom smatralo kot dobro opravljeno delo: “Če bomo uspeli zadržati številko na 100 tisoč, kar je strašna številka, ali pa morda še manj… Tako, da jih imamo med 100 in 200 tisoč, potem smo vsi skupaj opravili odlično delo.”

Luka Perš