Skupaj za Matejev nasmeh

Matej (foto: Facebook)

13-letni Matej je pri dveh letih v prometni nesreči utrpel hude poškodbe glave, zaradi katerih je sedaj na invalidskem vozičku. V Ljubljani bo danes osmič potekala dobrodelna prireditev Nasmeh, na kateri bodo nastopili številni glasbeniki. Zbirali bodo denar za Matejeve terapije in nakup prilagojenega kombija.

Matej je bil pri svojih dveh letih leta 2004 udeležen v prometni nesreči. Zdravniki so se tri tedne borili za njegovo življenje. Po zdravljenju v ljubljanskem kliničnem centru je sledila nujna rehabilitacija v Soči, ki je trajala skoraj dve leti.

Matej je v nesreči utrpel zelo hude poškodbe glave. Zaradi njih je na invalidskem vozičku in ima velike težave z motoriko, poleg tega ima poškodovan vidni živec, zaradi česar slabo vidi. Zelo pogosto ima tudi epileptične napade.

Zbran denar bosta Matej in njegova mati, ki sta v tem času ostala sama, porabila za terapije, pa tudi za nakup prilagojenega kombija. Matej bo namreč letos dobil večji voziček, ki pa je prevelik za njun avtomobil, zato ga bo treba zamenjati.

Matejeva mati je brezposelna, saj zaradi sinovih nenehnih terapij in pogostih epileptičnih napadov ne more v službo. Preživljata se z delnim plačilom za izgubljeni dohodek.

V. V., STA