fbpx

Slavni diktator išče moža za svojo mlajšo sestro

Kim Jong-un, v ozadju njegova mlajša sestra (foto: epa).

Mlajša sestra severnokorejskega diktatorja je postala ena najbolj vplivnih žensk v državi, saj je dobila položaj v samem vrhu centralnega komiteja. Kljub temu pa moža ne bo mogla izbrati sama, saj bo to namesto nje storil njen brat, 33-letni Kim Jong-un, izvršni vodja in naslednik dinastije Kim. 

Kim Yo-jong ima 27 let, pred kratkim pa je bila na partijskem kongresu izbrana med višje predstavnike centralnega komiteja Delavske stranke. Tako je postala ena najbolj vplivnih žensk v tej sicer zaprti in totalitarni državi.

Strogi pogoji za kandidate
Kandidati za poroko s severnokorejsko “princesko” morajo seveda izpolnjevati določene kriterije, ki jih je postavil njen Veliki brat. Imeti morajo diplomo iz univerze v Pjongjangu, lahko so tudi na podiplomskem študiju. Visoki morajo biti več kot 175 centimetrov, pripadati pa morajo t. i. korejski eliti. Eden izmed pogojev je tudi, da je moški odslužil vojaški rok, diktator pa od bodočega svaka pričakuje, da je član Delavske stranke.

Princesa izredno arogantna
Prebežnik iz Severne Koreje, ki jo pozna še iz študijskih let, je sicer medijem razkril, da je korejska “princesa” zelo arogantna, imela pa naj bi tudi izredno visoke standarde. Ko je šla v svojih študentski časih Kim Yo-jong po hodniku, so morali vsi študenti, ki so šli mimo, obstati. Prav tako ni smel nihče z njo v dvigalo, z izjemo tistih, ki so bili z njo v študijski skupini.

N. K.