fbpx

Slovenski reševalec na motorju rešil psa in požel aplavz – za človeka ga ni še nikoli

Foto: STA

Mariborski reševalec na motorju je včeraj doživel nenavadno posredovanje – takšno, ki ga v svoji 40 let dolgi karieri reševalca še ni doživel. Italijanska potnika na slovenski avtocesti sta poklicala nujno pomoč, govorila sta sicer samo v italijanskem jeziku, saj naj bi v vozilu imela nezavestnega potnika. 

Ko je reševalec Branko Kozar prihitel na prizorišče dogodka, tj. na bencinsko postajo v bližini kraja Zrkovci, ni mogel verjeti svojim očem. Namesto nezavestne osebe je videl trzajoče telo psa, pasme bokser. Lastnika sta stala pred svojim mercedesom in jokala.

Kozar se ni obotavljal, s situacijo je seznanil dispačerja oziroma osebo v centru za obveščanje. Sedel je nazaj na motor, s katerim je italijanskima potnikoma kazal pot do najbližje veterinarske klinike. Pri tem si je pomagal, kot je zapisal na svojem Facebook profilu, s sireno in modrimi lučmi, kar sicer ni po črki zakona, a si ni mogel pomagati, saj je pač ljubitelj živali.

Za svoje dejanje požel aplavz
Italijanski boksar je varno prispel do veterinarske klinike. Tam je reševalec psa predal veterinarjem. Za svoje dejanje je požel aplavz tistih, ki so s svojimi ljubljenčki čakali na pregled. “Vse lepo in prav, ampak v vseh desetletjih dela mi ni še nihče zaploskal ali čestital, ko sem reševal ljudi. Kaj naj si mislim,” se je vprašal mariborski reševalec.

Svojega dejanja ne obžaluje. “Osebno menim, da če sem za nešteto pijančkov uporabljal modre luči, velikokrat po nepotrebnem, jih bom pa tudi za reševanje (treznega) psa. Predvsem pa imam tudi rad živali,” je zapisal.

Ž. K.