fbpx

Socialni mediji vs. resničnost? Izkazalo se je, da je japonska motoristka v resnici 50-letni “stric”

Foto: Twitter

Objave na Twitter računu z imenom “Azusagakuyuki” so takšne, kot bi jih človek pričakoval od vplivnice na družabnih omrežjih. Privlačna mladenka je namreč objavljala fotografije, na katerih se vozi z motorjem po slikovitih lokacijaH na Japonskem, se ukvarja z motorjem samim, občasno pa svojim sledilcem predstavi kakšno energijsko pijačo ali čokolado, ki ji je ljuba.

Vendar pa gre v celotni zadevi za zvijačo. Oseba na slikah je pravzaprav 50-letni moški z dolgimi bujnimi lasmi, ki za spreminjanje slik uporablja orodje za spreminjanje oblik obraza FaceApp.

Japonec je namreč priznal, da se je s pomočjo aplikacije Facetune na svojem popotniškem blogu pretvarjal, da je mlada motoristka. Če bi kdo pričakoval, da mu bodo njegovi oboževalci zamerili, se je uštel, ti ga namreč še naprej podpirajo.

Foto: Twitter

Sumi so obstajali že prej
O resnici nekateri njegovi sledilci že nekaj časa sumijo, da ni vse v redu. Vse skupaj pa se je potenciralo sredi februarja, ko je bilo mogoče v enem izmed vzvratnih ogledal videti sumljiv odsev obraza, ki se ne sklada s podobo prikazane “motoristke”.

Resnica je bila po poročanju Russia Today razkrita v japonski zabavni oddaji “The Late Monday Show”. Tam je namreč “motoristka” na dramatičen način snela čelado in s tem razkrila, da je pravzaprav moški. Ob tem so na televiziji prikazali, kako se razlikuje slika pred obdelavo in po njej. Ko so moškega povprašali, čemu se je odločil za tako nenavaden korak, je povedal, da si je želel postati popularen. Prepričan je namreč, da se na družabnem omrežju, nihče ne bi zanimal za 50-letnega strička.

Foto: Twitter

Zdi se, da je veliko razkritje pravzaprav tisto, ki je prispevalo k povečanju njegove priljubljenosti. Njegov uporabniški račun je namreč pridobil nekaj tisoč novih privržencev in mnogi njegovi predani oboževalci pravijo, da jih prevara ne moti. Ko se je 50-letnik preko Twitterja opravičil za prevaro, mu je eden izmed sledilcev v podporo napisal: “Nekateri imajo negativno mnenje, vendar vas bom podprl. Ali ni v redu biti stric?”

Nina Žoher