Srhljivo! Ljudje, ki so pravilno napovedali svojo smrt – Znan matematik je celo izračunal kdaj bo umrl in se je tako zgodilo – Poglejte kako!

Frank Pastore in Mark Twain (vir Facebook)

Frank Pastore in Mark Twain (vir Facebook)

Smrt pomeni konec življenja za katero koli živo bitje na zemeljski obli. Obstajajo pa tudi ljudje, ki so svojo smrt do natančnosti pravilno napovedali. Med njimi so bili tudi znani pisatelj Mark Twain, legendarni košarkaš Pete Maravich-Pistol in radijski voditelj Frank Pastore.

Med ljubitelji filma je bila zelo priljubljena filmska franšiza Brez povratka (ang. Final Destination), kjer se je skupina junakov po začetni epski rešitvi nesreče in smrti izognila skorajšnji smrti. Vendar ne za dolgo, saj jim je smrt nastavila druge smrtonosne pasti, v katerih so eden za drugim umirali. Tokrat pa predstavljamo ljudi s posebnim darom, da so točno napovedali svojo smrt. Med njimi so to bili pisatelj Mark Twain, legendarni košarkaš NBA Pete Maravich-Pistol in radijski voditelj Frank Pastore.

Mark Twain je zatrdil, da bo umrl, ko bo zagledal Haleyev komet in bo umrl naslednji dan. To se je zgodilo 20.4.1910, ko je zagledal omenjeni komet ter naslednji dan resnično umrl. Legendarni košarkaš Pete Maravich-Pistol je v enem izmed intervjujev povedal, da bo živel do 40. leta ter umrl od srčnega udara. Žal so se njegove besede uresničile in je resnično umrl od srčnega zastoja pri svojih 40.ih letih. Radijski voditelj Frank Pastore je 17.12.2012 nagovoril svojo širno občinstvo in povedal, da je čudež, da pri vseh divjakih na avtocesti ga še nihče ni ubil. Slabe tri ure kasneje se je njegova tragična prerokba uresničila.

Matematik izračunal kdaj bo umrl!
Abraham de Moivre
je bil znan francoski matematik, ki se je ukvarjal s “tablico smrtnosti”. Celo svoje življenje je preučeval svojo smrt s formulami in številkami. Ko je dopolnil 87 let je opazil, da spi 15 minut dlje kot ponavadi. Predvideval je, da ko bo vse teh 15 minut prekomernega spanja seštelo v 24 ur, bo umrl. Po njegovih izračunih, bi to moralo bit 27. novembra 1754. Tega dne je matematik zares umrl.

Svoje bizarne napovedi smrti doživela še trojica ljudi
Po poročanju 24sata pa so bizarne smrti so napovedali tudi drugi, med njimi izumitelj tabloidnega medija William Thomas Stead in skladatelj Arnold Schoenberg. Tile bizarni primeri pa lepo opozarjajo, da kar nikar ne napovedujte svoje smrti, saj se napoved lahko hitro uresniči.

Luka Perš

 • milanček

  gniloba iz murgel bi moral gauzniti že pred 40leti!

  • stajerc5

   Bolj ziher bi bilo, da bi ze njegov tastar flikno preden ga je speko!!!!

 • freedomfighter

  Izracunal si je da bo umrl leta 2754

 • xtc

  Hm?Matematika je huda reč.

 • Nata

  Ojej ?? Bolj malo verjetno.
  Za Shoenberga se pa ne čudim. . . . . otpuljena muzika,
  samo za info
  https://www.youtube.com/watch?v=QNCIz-_QFrs