fbpx

Ste mlad podjetnik z dobro idejo? Ne zamudite izjemne priložnosti

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Imate dobro idejo, ste polnoletni, a mlajši od 35 let in 25-odstotni lastnik podjetja? To je prava priložnost za vas. Spoznajte uspešne polovneže, ki vam bodo pomagali na vaši poti.

Mednarodni sejem obrti in podjetnosti – Celjski sejem (MOS) namerava že peto leto zapored ponuditi nadebudnim podjetnikom priložnost, da svojo poslovno idejo predstavijo pred uveljavljenimi podjetniki. Do sedaj je to storilo že 24 mladih podjetij, letos pa bo enaka priložnost ponujena še desetim podjetnikom. Prijave bodo zbirali do prvega julija.

“Razstavljanje kot MOS-ov podjetni talent je bila zelo dobra izkušnja in zelo dobra analiza trga. Ker MOS obišče zelo veliko ljudi iz različnih panog, smo dobili boljšo usmeritev, koga zanima naš izdelek. Dobili pa smo tudi dragocene povratne informacije, kako ga izboljšati,” je svojo izkušnjo opisal Dejan Lešnik iz podjetja DS meritve.

Podobno pravi Silvija Špehar iz podjetja Hemptouch, saj jim je sejem omogočil veliko medijsko izpostavljenost, to pa jim je prineslo veliko novih strank in poslovnih poznanstev. “Spoznali smo nekaj poslovnežev, s katerimi bi lahko in bomo sodelovali v prihodnosti,” je povedala.

Pogoji za prijavo
Podjetniki, ki želijo sodelovati na natečaju, morajo biti polnoletni, vendar ne starejši od 35 let. Biti morajo vsaj 25-odstotni lastniki podjetja, ki ga predstavljajo, samo podjetje pa ne sme biti starejše od treh let. Predloge bodo preučili partnerji projekta Celjskega sejma MOS, Start:up Slovenija, Start:up Maribor, podjetje Pro-bit ter vodilno medijsko-založniška hiša na področju energetike v Sloveniji in jugovzhodni Evropi Energetika.NET.

Deset najboljših projektov bo nagrajenih z MOS-ovim paketom, ki vključuje predstavitev na sejmu, promocijo in pomoč pri izdelavi poslovnega načrta.

Tudi letos bogata bera razstavljavcev
Na MOS se bo tudi letos predstavilo veliko podjetij iz širokega nabora branž. Obiskovalci bodo lahko videli veliko podjetij s področja pohištva, pa tudi kulinarike, kampinga in karavaninga. Videti bo tudi veliko podjetij s področja obnove in gradnje domov, kjer bodo obiskovalci deležni sejemskih popustov.

Predstavilo se bo tudi veliko gospodarstev, med drugimi pridejo predstavniki iz Hrvaške, Indije, Madžarske, Srbije in Tajvana, v Celju pa se bodo predstavili še gospodarstveniki iz Albanije, BiH, Brazilije, Kanade, Poljske, Velike Britanije in Venezuele. Največjo predstavitev bodo organizirali Kitajci, ki bodo med 13. in 16. septembrom okupirali celotno sejemsko dvorano A.

Ž. K.