Švedski princ na svoji prvi večji slovestnosti

Foto: EPA

Očarljivi švedski princ Alexander je pri svojih petih mesecih prejel zakrament svetega krsta, ob tem pa očaral vse prisotne s svojo prisrčnostjo.

Švedske kronane glave so se zbrale na tradicionalni slovestnosti, na kateri je ljubek princ Alexander prejel zakrament svetega krsta.

Malček se je rodil svojima staršema, 31-letni princesi Sofii in 37-letnemu princu Carlu Philipu, ki je bil letos razglašen za najbolj vročega princa na svetu, pred petimi meseci, a je že zdaj pravi mali šarmer.

Švedska kraljeva družina kot iz pravljice
Krst je potekal v cerkvi Drottningholm Palace na obrobju Stockholma, Alexandra pa je, kot se za člana kraljeve družine spodobi, krstil nadškof Antje Jackelen. Daily Mail poroča, da je bil malček oblečen v isto krstno obleko, kot jo je leta 1906 prvič nosil njegov kraljevi prednik, princ Gustaf Adolf. Dih je jemala tudi njegova mama, ki si je za to priložnost omislila po meri narejeno belo čipkasto obleko priznane švedske oblikovalke Ide Sjöstedt, na glavi pa je nosila biserni trak. Njen mož Carl Philip pa se je raje držal tradicije in si nadel svojo švedsko mornariško uniformo.

M. S.