Švedski princ na svoji prvi večji slovestnosti

Foto: EPA

Očarljivi švedski princ Alexander je pri svojih petih mesecih prejel zakrament svetega krsta, ob tem pa očaral vse prisotne s svojo prisrčnostjo.

Švedske kronane glave so se zbrale na tradicionalni slovestnosti, na kateri je ljubek princ Alexander prejel zakrament svetega krsta.

Malček se je rodil svojima staršema, 31-letni princesi Sofii in 37-letnemu princu Carlu Philipu, ki je bil letos razglašen za najbolj vročega princa na svetu, pred petimi meseci, a je že zdaj pravi mali šarmer.

Švedska kraljeva družina kot iz pravljice
Krst je potekal v cerkvi Drottningholm Palace na obrobju Stockholma, Alexandra pa je, kot se za člana kraljeve družine spodobi, krstil nadškof Antje Jackelen. Daily Mail poroča, da je bil malček oblečen v isto krstno obleko, kot jo je leta 1906 prvič nosil njegov kraljevi prednik, princ Gustaf Adolf. Dih je jemala tudi njegova mama, ki si je za to priložnost omislila po meri narejeno belo čipkasto obleko priznane švedske oblikovalke Ide Sjöstedt, na glavi pa je nosila biserni trak. Njen mož Carl Philip pa se je raje držal tradicije in si nadel svojo švedsko mornariško uniformo.

M. S.

 • if

  Imunski sistem slovenskega levičarskega pogona se bo odzval z urtikarijo izraženo z rdečimi izpuščaji. Vzrok?
  Okužba z bakterijo stafilokokus aureus “krstilisoga”.

  • karpelec

   Zaradi navarnosti anafilaktičnega šoka ob prisotnosti še kake druge bakterije, se morajo zaščititi še z antišok kompletom.

  • avtohtoni neandartalec

   Ampak to bi hilo pa res zanimivo vedeti, kaj buržuazijam danes pomeni cerkev, mogoče dajo na Karitas kake stare obleke in pohištvo, pa od princa pleničke bodo tudi ostale in otroški voziček, z vlito feldno.

 • avtohtoni neandartalec

  Princi običajno zgledajo bolj zaruleni, določenih malenkosti niti kila obraznega nivedurja ne more skriti, princese so pa vedno brhke in ljubke, se vidi kakšne humanistične kriterije ima buržuazija in koliko jim pomeni estetika. Lepi ljudje morajo tiščati skupaj, s tako mamico je vsaj pol garancije, da otrok ne bo grd.

  Tudi mi rabimo buržuazijo, ko ste napisali Aleksander, sem že mislil, da gre za Srbsko kraljevo družino, trenutno v begunstvu pri Angležih, že 75 let jih komunisti ne spustijo domov. Lahko bi napisali kakšno sočno še o njih, slovani kot smo, je zagotovo še kak Slovenec v veliki in razvejani rodbini, mogoče imamo tudi mi kakega malega princa, pa zanj sploh ne vemo. Pri teh kraljevskih družinah nikoli ne veš kdo je pravi oče.

  • Steiermark

   neandertaliću, nehaj že enkrat mešati vse križem kražem….. vi srbi s svojo “kraljevsko družino”, slovanskega porekla, se nehajte kititi s Slovenci, ki ne samo, da smo različnih ras, nimamo ničesar skupnega s Slovani, kot ste vi neandertalci…. Da pa imamo v Sloveniji tudi potomce kronanih glav, je pa res, vendar ne slovanskih ampak Avstrijskih…..

 • elh

  Ne razumem povsem, kdo je zdaj šarmer? Carl Philip ali Alexander, mulček ali fotr?

  • karpelec

   Oba sta šarmerja, mar ne?

  • indijanka

   Mene vedno očara očka. Res je hud :).. a še šarmer je. Vau..

   • elh

    Ja se strinjam, je zapeljiv, očka namreč :) in zanj se lahko uporabi tudi beseda šarmanten, šarmer, za malo štručko bi pa uporabila kakšen drugačen izraz, ljubek, luštkan, srček…To pa je.

    • indijanka

     Drži.

 • razerznak

  ni več švedski, ampak švedistanski princ, prosim popravite

 • Margity Tedea

  Če je tole slovenski članek in pisec članka Slovenec, potem se reče ljubki princ, ne pa ljubek. Ker tako se namreč pravilno slovensko reče. Kadar je oseba znana, takrat mora biti oblika pridevnika določna. Če je to tako težko, pa nazaj v šolo.