Janez Lavre iz NSi – zagovarja krščanske vrednote, skače čez plot, nastavila ga je Milojka Kolar Celarc

Datum:

Zgodba o imenovanju Janeza Lavreta na mesto vršilca dolžnosti generalnega direktorja UKC Maribor je sedaj že stara, dobiva pa vedno nove in nove razsežnosti. Od imenovanja svoje ljubice na delovno mesto za katerega so bili pogoji prirejeni zanjo, do očitnega zbližanja vladne strani in članov Nove Slovenije.

Že nekaj let se govori, da Nova Slovenija drsi vse bolj in bolj v levo. Člane te stranke lahko videvamo z akterji, ki so skoraj preprečili osamosvojitev, NSi je pripomogla k počrnitvi arhivov, k temu, da je Kučan obdržal enormno penzijo, itd. Sedaj pa je član Nove Slovenije postal generalni direktor enega od največjih zdravstvenih zavodov v Sloveniji.

Kolarjeva ne postavlja članov opozicije na vodstvene pozicije
To, da je član NSi postal direktor UKC Maribor ne bi bilo nič čudnega, če ne bi vedeli, da je Kolar Celarčeva postavila kadre strogo po svoji levi politični linji. Lavre pa je del, kot se predstavljajo, katoliške stranke in kot tak bi bil lahko, pri aktualni ministrici, kvečjemu na listi za odstrel.

Možno pa je, da Lavre nikoli ni bil prav zvest svojim katoliškim idealom ali pa da je njegovo imenovanje nagrada Novi Sloveniji za nekaj političnih potez v zadnjih letih, ki so okrepile levico. Iz zanesljivega vira smo izvedeli, da je Lavre izjemno egocentrična oseba in da najprej podpira sebe in ne svoje stranke. Popolnoma naj bi bil odvisen od Kolar Celarčeve in njenih obljub, saj v nasprotnem primeru ne bo dobil dovolj glasov v svetu zavoda, ko bo ponovljen razpis za direktorja.

Oh te svete vrednote, ki jih tako opeva NSi
Za stranko, ki se predstavlja, da ima tako visoke etične in moralne standarde oziroma krščanske standarde, je Lavre prava enigma. Človek, ki živi mirno družinsko življenje in je poročen ima ljubico že nekaj let. To naj bi bila Danijela Čepin, prav tako članica NSi. Leta 2014 sta kandidirala za poslanca v isti volilni enoti. Lavre v Slovenj Gradcu, Čepinova pa v Ravnah na Koroškem.

Čepinova in Lavre se tudi že nekaj let skupaj selita s funkcije na funkcijo oziroma Čepinova se seli z Lavretom. V zadnjem času je bilo nekaj malega medijskega šuma o spornem imenovanju Čepinove na mesto svetovalke za vzdrževanje, varstvo okolja in zdravja na UKC Maribor. Večer je takrat pisal o tem, da je bilo delovno mesto za Čepinovo prirejeno, saj sta prirejeni tako potrebna izobrazba (Čepinova je inženirka varstva okolja in komunale) kot delovne izkušnje (Čepinova nima delovnih izkušenj). Od petih kandidatov je bila seveda izbrana ljubica novega v. d. direktorja Lavreta.

Ne samo to. Od našega vira smo izvedeli, da je Lavre Čepinovo zaposlil že v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec ko je bil tam direktor. Leta 2014 pa naj bi jo poskusil tudi neuspešno spraviti v politiko. To, da je Čepinova sploh bila kandidatka je bilo Lavretovo delo.

Vrednote NSi – hipokrizija in oblastiželjnost
Nova Slovenija, sploh pa njeni kadri na najvišjih položajih, naj bi spoštovali in živeli po krščanskih vrednotah. Vsaj tako se predstavljajo. Lavre pa že nekaj let, po navedbah našega vira, zavaja svojo družino in jim pusti verjeti, da živijo srečno družinsko življenje. Od istega vira smo izvedeli, da Lavre že zadnjih pet let zagovarja ene vrednote (družino in krščanske vrednote), dela pa nekaj povsem drugega – le da tega nihče, niti njegovi domači, niso vedeli do pred nekaj meseci.

“Tako je, če moškega ljubica in sedaj tudi uradna svetovalka v UKC Maribor ( ki jo je lani zaposlil v SB Slovenj Gradec, predtem pa neuspešno poskušal spraviti v politiko že 2014)  povsem zmeša, da mu nobene moralne vrednote niso več svete,” je povedal vir, ki želi ostati anonimen.

Iz našega uredništva smo Lavretu poslali tudi vprašanja, kako komentira nastavljanje svoje ljubice na delovno mesto in kako je lahko direktor zavoda, če njegova stranka podpira interpelacijo proti ministrici, ki ga je nastavila. Lavre je odgovoril izjemno oholo in neprijazno, češ, da nima stranka nobene veze pri njegovem direktorovanju. Na vsa ostala vprašanja pa ali ni odgovoril ali pa je odgovoril tako splošno, da nismo ničesar izvedeli. Očitno je za Lavreta NSi le še kulisa.

“Zato je tudi veliko vprašanje, koga sploh v politiki ( razen sebe) dejansko podpira. Seveda je povsem odvisen od ministrice in njenih obljub, saj drugače ne bo dobil dovolj glasov takrat,  ko bo ponovljeni razpis za mesto direktorja in seveda se ne bo oziral na to, da je v vodstvu NSi. Dokler mu je to ustrezalo, je za gradnjo svoje javne podobe in za svoje napredovanje po politični in karierni lestvici izkoristil svojo družino in tudi NSi, sedaj odmetava maske,” je jasen naš vir.

Vprašanje pa ostaja ali je NSi Lavretova maska ali pa je Lavre pravi obraz Nove Slovenije. Zagovarjanje krščanskih vrednot ter življenje in delo v popolnem nasportju z njimi. In zakaj Lavre ostaja na stolčku, če je Nova Slovenija podprla interpelacijo proti ministrici, ki ga je nastavila? Mreže, lovke in hobotnice v Sloveniji so tako razpredene, da je navadnemu človeku lahko od tega že prav slabo.

A. R.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...