fbpx

Tako v Sibiriji dopustuje ruski predsednik Vladimir Putin

Foto: epa

Ruski predsednik Vladimir Putin se je odpravil na poletne počitnice v Sibirijo, kjer se je potapljal in lovil ribe. Njegov oddih ne bi bil deležen tolikšne pozornosti javnosti, če se Putin ob jezeru, medtem ko je ujel ribo in se nastavljal sončnim žarkom, ne bi fotografiral brez majice.

Ni prvič, da se je Putin odpravil na oddih v sibirsko visokogorje. Ruski predsednik redno obiskuje regijo Tuva, kljub temu, da je turisti ne obiskujejo množično. Mnogokrat se odloči sleči majico   tako kot leta 2009, ko je v javnost pricurljala njegova znana fotografija, ki prikazuje, kako jaha konja.

Foto: epa

Navzven daje občutek, da je še vedno zdrav
Politični analitiki po navedbah Daily Maila trdijo, da se predsednik vsakič odloči za avanturistične počitnice v naravi, ker želi narodu pokazati, da je še vedno zdrav in poln moči, na ta način pa Ruse tudi spodbuja, da bi se odločili za dopustovanje doma in ne v tujini.

Foto: epa

Ščuko ujel po dveh urah potapljanja
Russia Beyond Headlines poroča, da Putin poleg hoje v hribe obožuje tudi ribolov, v času dopusta pa se je odpravil na številne izlete v spremstvu premiera Dimitrija Medvedjeva in obrambnega ministra Sergeja Šojguja. Predsednikov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je dejal, da predsednika med oddihom ni prestrašila temperatura vode v jezeru, ki redkokdaj preseže 17 stopinj, in dodal, da se je v potapljaški opremi odpravil na podvodni ribolov, vse dokler po dveh urah ni ujel ščuke.

Foto: epa

Potegovanje za vnovičen mandat mogoč
Bliža se čas, ko se bo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu začel tresti stolček. Marca prihodnje leto se mu namreč izteče mandat, a je že dopustil možnost, da se bo potegoval za še enega. Na obisku v Sibiriji je Putin veteranu, ki ga je prosil, naj se ponovno poteguje za predsedniški položaj, odvrnil, da bo o tem premislil. Ali bo odločitev Vladimirja Putina, ki je bil prvič za predsednika države  izvoljen pred 17 leti, izboljšala stanje v Rusiji in drugod po svetu ali to predstavlja novo globalno grožnjo, pa bomo izvedeli kmalu.

N. Ž.