fbpx

Muslimanke na počitnicah na Portugalskem zgrožene: Zaradi burkinija so morale zapustiti bazen

Foto: YouTube

Muslimanska britanska družina je medijem potožila, da se je počutila ponižano po tem, ko jim je bilo v portugalski Algarvi, kamor so se napotili letovati, naročeno, da morajo nemudoma zapustiti bazen zato, ker v njem plavajo v burkinijih, namesto v kopalkah kot je to sicer v navadi.  

36-letna Maryya Dean trdi, da je skupaj s svojo 9-letno hčerko in snaho Hino doživela hudo sramoto, ko jim je besni uslužbenec v apartmajskem kompleksu ukazal, da morajo iz bazena.

Maryya Dean (Foto: Facebook)

Pozvane so bile, naj spoštujejo portugalsko kulturo
Ženske so se po navedbah britanskega Daily Maila sproščale ob zasebnem bazenu, ki je postavljen poleg najetega apartmajskega kompleksa v Albufeiri, ko je eden izmed uslužbencev zakričal, da njihove stranke niso sprejemljive. Dejal jim je, da če želijo plavati v bazenu na Portugalskem, morajo slediti portugalski kulturi in nositi bikini, ne pa burkini.

Foto: iStock

Na očitke uslužbenca so muslimanke odvrnile, da so oblečene v konservativne kopalke, ker se v njih dobro počutijo in zaradi kulturnih in verskih razlogov. Hina je za Mirror povedala: “Ni mi bilo dovoljeno nositi kopalk, v katerih se dobro počutim, poleg tega so bile te narejene za ženske kot sem jaz, da jim nosim. Uslužbenec v kompleksu pa je kljub temu vztrajal, da moramo v bazenu nositi bikini ali pa vsaj kratke hlače.”

Foto: iStock

Deanova izpostavlja, da kar ne more pozabiti dogodka, ki se je zgodil njej in njeni družini ter dodaja, da je bila pot od bazena do apartmaja sramotna in težka. “Šlo je za izjemno neprijetno izkušnjo tako zame kot za mojo družino.”

N. Ž.