Tečaj “jankovščine” za začetnike; Komik Jure Mastnak vas nauči, kako morate šteti do 29 milijonov in izgovarjati imena ljubljanskih ulic

Jure Mastnak se norčuje iz ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića. Foto: Twitter,

Slovenski komik in imitator znanih osebnosti na Hribarjevem Radiu Ga Ga Jure Mastnak je na socialnem omrežju Twitter požel salve smeha, ko se je na šaljiv način lotil ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki niti po 13 letih županovanja ne zna slovensko. Zlobni jeziki pravijo, da je bolj pomembno, da zna Janković šteti do 29 milijonov, kolikor evrov dolga mu je država nedavno odpisala in zaradi česar je šla njegova podpora tudi v glavnem mestu končno navzdol. Za vse tiste, ki »Zokija« še danes ne razumejo, je Mastnak pripravil zabaven tečaj »jankovščine«. Svoje lekcije je objavil na Twitter profilu, kjer njegovi sledilci med drugim lahko spoznavajo, kako se v resnici imenujejo ljubljanske ulice, ali pa kako se po Jankovićevo pravilno šteje 29 milijonov. Ni kaj, Mastnak nas res zna nasmejati do solz!

Ste se kdaj spraševali, zakaj je Zorana Jankovića tako težko razumeti? Sodeč na prvo lekcijo, ki jo je objavil Jure Mastnak iz Radia Ga Ga, tudi zato, ker ljubljanski župan uporablja popolnoma drugačno abecedo od preostalih ljudi.

Zoran Janković ima težave tudi s številkami, hitro od desetic preskakuje k stoticam in tisočicam na milijone, lekcija 2 pa se ustavi pri številu 29 milijonov. Evrov, kakopak. Takšen je znesek vrtoglavega dolga, ki ga je Republika Slovenija družini Janković namreč nedavno odpisala.

Nasmejali smo se lahko tudi poimenovanju izvirni izgovorjavi znanih ljubljanskih ulic, kot so Kolodvorska, Pržakova, Miklošičeva, Cigaletova in Trdinova.

No, veliko uporabnikov na Twitterju si je namreč zaželelo, da bi Jure Mastnak v svojo zadnjo lekcijo vključil tudi “Povšetovo ulico”. Tam se seveda nahaja znani ljubljanski pripor, kjer si večina ljudi želi videti šerifa iz Magistrata.

T. F.

 • Anton

  Mi ga imamo že od vedno za južnaka. Eni so pogruntal šele po dveh kradljivih mandatih.
  Nekateri pa bojo ostal za skroz zabiti podložniki južnakov.

 • RATATA

  Župankovića zanimajo samo biljuodi jebomajku!

 • Rožle

  Kako je Rado Pezdir “odpihnil” Marjana Šarca: “Skrbijo te krediti? Je*i se ti mal,
  zakaj si potem odje*al dodatek za delovno aktivnost?”
  ******************************
  Nova s tem člankom pa neki ne štima? .. a ne de

 • Miran Pavličič

  Zdaj da je to na neki predstavi stand up komika bi bilo ful smešno, kot je recimo na radiu ga ga. Ampak ker je to realnost in vsakdan župana glavnega mesta evropske države je prekleto žslostno. V vseh teh letih se ni niti toliko potrudil, da bi se tekoč e naučil slovenščine. Kako šele piše oz bere upravne in… akte, če niti govoriti ne zna. Potem se pa čudite zakaj smo tam, kjer smo. Res me je sram, kje živim…

 • Franc Šink

  Zokane Županac.

 • von Rhein

  Mene zanima kako komunicira z obiski iz tujine (odmislimo tiste iz njegove otadžbine).
  Ker natakne mestno verigo okrog vratu ga prepoznajo in ne kličejo Herr Ober kot na dunajskem Opernem plesu na Dunaju pred leti.

  • zokispoki

   Pa seveda metuljcka okrog supka, de ! Dededede !

 • rubec

  Kdo je koga napeljeval, mora zdaj biti vsakomur jasno. Je nemogoče, da bi en desc razumel, kaj tip govori, ženska še manj, farmacevtka pa sploh.

  • Nšo-či

   pol praviš, da ga noben ne zastop..sodniki tut ne, zato je skoz nedolžen…povsod :)

   • tasilo

    poll pra’š, d’ga oben n’rzume … s’dniki tud nje, zto j’ skos ndožn … posod

    (*prevod tvojega teksta v pisano jankovščino)

    • Nšo-či

     glede na jankovićevo mreženje ljudi, bi s translejterjem obogatel

   • rubec

    Da. Mislim De.

  • zokispoki

   De, Dedededede, pa cakte bal de, jst sm ja vs zupn, de ! De, dededede, kriminalc, de, mafioso, de, lopov, dedede, ne me tkole mrcvart, de. Dam nazaj diplomo ekonomske SFRJ fukultete, de, ce mi en dokaze de, da sm kradu de, in prau denar, de ! Jest sm tok zabit de, da se pralnga stroja ne znam uklopt, de. Zato mi moji ksefti ne uspevajo, de, kr sm glup ko kanta, de ! De, dededede, Sm direktor, de in zupn, de, kenede Jurck in Damjanck, de !? Dedededede, zdej smo pa res cist auzglajzal, de ! Pa str partizan sm, zmeri proti Jansi, de , zdej me pa tkole jebate, de ! Pa Masleni, pomagi de svojmu prjatlu, de ! Res pa je de, da so Janso jebal de , moji prjatli de, zarad ene podrtije u Trenti de, jest sm pa cist pozabu de, da prjavm se hacijendo v unem koncu de, da ne govorim o imanju u inostranstvu, de ! Dedededede! Na konc bom spet use scat pelu, de, kaj mi pa morejo de ,sej sm proti Jansi de ! Dededededede !

   • rubec

    Hehehehehededede.

    • zokispoki

     Jebo mu pas mater (tm. Svetlana Pofukanovic) icicicicic !

 • Amerikanc

  Ampak, da si je en Srbin privoščil več kot en hektar in pol veliko nepremičnino v Logu pod Mangartom, tudi nekaj pove.

 • Realist 5258

  Manjka še tisti “nje”

 • šmentanamuha

  Ga – ga genijalci. Mislim, da je ta oddaja najboljša politična satira na svetu. Tu in tam grejo malo čez rob, tudi Mastnak, ampak treba je priznati, kar je res: DOBRI SO.

 • SIMON ROZIC

  Pred leti so mimoidoče intervjujali okoli popularnosti in sposobnosti
  župana Jankovića in naleteli na eno zelo fino Ljubljansko damo, ki
  je rekla približno tako: “takšnega nepismenega kretena ne bi mogla
  zaposliti v moji firmi niti za čistilca…neumen je kot noč!” Se absolutno
  strinjam in upam, da ima gospa še vedno firmo, ker pr,,,ec je maščevalen
  kot sam hudič!