Tečaj “jankovščine” za začetnike; Komik Jure Mastnak vas nauči, kako morate šteti do 29 milijonov in izgovarjati imena ljubljanskih ulic

Datum:

Slovenski komik in imitator znanih osebnosti na Hribarjevem Radiu Ga Ga Jure Mastnak je na socialnem omrežju Twitter požel salve smeha, ko se je na šaljiv način lotil ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki niti po 13 letih županovanja ne zna slovensko. Zlobni jeziki pravijo, da je bolj pomembno, da zna Janković šteti do 29 milijonov, kolikor evrov dolga mu je država nedavno odpisala in zaradi česar je šla njegova podpora tudi v glavnem mestu končno navzdol. Za vse tiste, ki »Zokija« še danes ne razumejo, je Mastnak pripravil zabaven tečaj »jankovščine«. Svoje lekcije je objavil na Twitter profilu, kjer njegovi sledilci med drugim lahko spoznavajo, kako se v resnici imenujejo ljubljanske ulice, ali pa kako se po Jankovićevo pravilno šteje 29 milijonov. Ni kaj, Mastnak nas res zna nasmejati do solz!

Ste se kdaj spraševali, zakaj je Zorana Jankovića tako težko razumeti? Sodeč na prvo lekcijo, ki jo je objavil Jure Mastnak iz Radia Ga Ga, tudi zato, ker ljubljanski župan uporablja popolnoma drugačno abecedo od preostalih ljudi.

Zoran Janković ima težave tudi s številkami, hitro od desetic preskakuje k stoticam in tisočicam na milijone, lekcija 2 pa se ustavi pri številu 29 milijonov. Evrov, kakopak. Takšen je znesek vrtoglavega dolga, ki ga je Republika Slovenija družini Janković namreč nedavno odpisala.

Nasmejali smo se lahko tudi poimenovanju izvirni izgovorjavi znanih ljubljanskih ulic, kot so Kolodvorska, Pržakova, Miklošičeva, Cigaletova in Trdinova.

No, veliko uporabnikov na Twitterju si je namreč zaželelo, da bi Jure Mastnak v svojo zadnjo lekcijo vključil tudi “Povšetovo ulico”. Tam se seveda nahaja znani ljubljanski pripor, kjer si večina ljudi želi videti šerifa iz Magistrata.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...