fbpx

Tina Maze o ženskosti, ki jo je v zadnjih letih zapostavila

(foto: facebook)

Slovenska smučarska šampionka, ki se je lani poslovila od belih strmin, je na svojem blogu opozorila na izreden pomen ženskosti, ki jo je sama v zadnjih letih zapostavila.

“Vseskozi opominjam sebe in druge, kako pomembno je ravnovesje, tako v našem telesu kot tudi v življenju nasploh.” Vsi imamo v sebi moško in žensko plat, le odkriti moramo eno ali drugo. Sočutje in materinski čut na eni strani, na drugi moč, neomajnost in očetovstvo.

Vrhunski športniki morajo biti močni in hitri
V športu prevladujejo kvalitete, kot so moč, hitrost in iznajdljivost. Redki športi merijo, cenijo in nagrajujejo »žensko« nežnost, toplino in občutljivost, zato smo nekako prisiljene, da postanemo bolj podobne moškim, ker so fizično močnejši po svoji naravi. Tako se začnemo ženske, zavedno ali nezavedno, zgledovati po moških. Za Tino je največji kompliment v zadnjih letih pomenil, da je trenirala, se obnašala in delovala kot moški.

“V športu štejejo moč, hitrost in iznajdljivost”. (Foto: Facebook)

To je bil enostavno edini recept za uspeh. Vedela je, da ji tak način treninga ne bo prinesel slabih rezultatov, kvečjemu odlične.

Ne smemo pozabiti na svojo žensko plat
Vendar pa je vseskozi njena ženska plat opozarjala nase in se upirala. “Govoriti sem si morala, da bo morala ta še malce počakati, da še ni pravi čas. Sprva sem v sebi čutila, kako se ta ženska plat pritožuje. Nato se je sprijaznila. Za nekaj časa se je celo popolnoma izgubila. V zadnjih letih pa se je začela poigravati z menoj. Ni več želela biti neizražena.”

Vse to zanjo predstavlja znak, da telo ni v pravem ravnovesju. Zato ni presenetljivo, da ji je leva stran telesa vedno povzročala težave. Leva noga je bila vedno manj trdna kot desna, bolečina je bila vedno prisotna v levi polovici telesa. Zato si želi končno vzpostaviti pravo ravnovesje, saj se mora v svojem telesu počutiti dobro.

“Torej, če ste me že kdaj videli jokati, ni panike, ker je to dober znak,” se je še malce pošalila Tina. “To pomeni, da je še malo ženskosti v meni.” Ob tej priložnosti se je zahvalila tudi vsem ženskam v njenem življenju.

N. K.