fbpx

To je najstnica Hailie Deegan, ki jo navdušuje svet divjih dirk NASCAR!

Foto: Instagram

Morda se zdi, da je avtomobilistično dirkanje NASCAR v popolni domeni moških, vendar se s tem ne strinjajo oboževalci komaj 18-letne talentirane voznice Hailie Deegan, za katero se zdi, da se bo kaj kmalu kot ženska voznica znašla na dirkalni progi. 

Hailie, ki dirka za DGR-Crosley v seriji ARCA Menard, je na sobotni dirki na Speedwayu v Daytoni postala tretja ženska, ki je na dirki ARCA zasedla drugo mesto.

Po dirki Hailie ni skrivala navdušenja nad rezultatom, poroča RT. “To, da si drugi, pravzaprav pomeni zmago ta vikend,” je dejala in dodala, da če bi zmagala prvo dirko, bi to predstavljalo nekoliko previsoka merila v tej sezoni. “Vse, kar bi bilo slabše, bi bil velik padec. Tako imam vsaj na čem delati.”

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Sledila adrenalinski poti očeta
To, da se je Hailie odločila za vstop v svet dirkanja, ni naključje. Njen oče Brian je namreč dobro poznano ime v motociklističnem krogu freestyle in zdi se, da jabolko ni padlo posebej daleč od drevesa. Z objavljanjem fotografij vsega, kar ji je ljubo, je na Instagramu nabrala že skoraj 600 tisoč sledilcev. Kljub temu, da gre za res visoko številko, pa Hailie zaostaja za svojim očetom, ki ima na Instagramu več kot 800 tisoč sledilcev.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

V luči uspehov, ki jih Hailie doživlja, je mogoče pričakovati, da bo kmalu prešla v svet dirkalnih avtomobilov v serijo NASCAR Truck. “Prišel bo njen dan,” je Brian Deegan dejal o svoji hčerki. “Dobila je nov zagon. V začetku lanskega leta je imela veliko zagona. Ko dobi zagon, se začne. Ne želi izgubiti. Delala bo 18 ur na dan. Delala bo v telovadnici, preučila posnetke vožnje. Resna je. Na misiji smo.”

Hana Murn