fbpx

To so triki, kako osvojiti srce Miše Molk, Damjana Murka in Alenke Gotar

Vir: Youtube, STA

Bliža se valentinovo, praznik zaljubljencev. Nekateri se nad praznikom zmrdujejo, drugi izkoristijo dan, da s svojimi boljšimi polovicami poglobijo odnos, veliko pa se jih odpravi v lov za majhnimi presenečenji, s katerimi presenetijo svoje Valentine in Valentinke.

“Ljubezen ima svoj instinkt, kako najti pot do srca,” je nekoč zapisal francoski pisatelj Balzac. Znani Slovenci in Slovenke so do srca svojih izbrancev prišli na zelo različne načine, še bolj pa so bili zanimivi prijemi, ki so jih izkusili med svojo romantično “kariero”.

Vir: STA

Vir: STA

Miša Molk, televizijska voditeljica: Vedno sem bila lahka mina
Nikoli nisem osvajala ali uporabljala kakršnih koli trikov, da bi koga osvojila. Moj svet so bili športniki, glasbeniki, predvsem tisti, ki so igrali rock, pa tudi umetniki. Če je kdo citiral kakšnega filozofa, je bilo to to. S tega vidika sem bila res “lahka mina”. Nikoli pa se nisem “žgala” na neke romantične izpovedi ali celo rože. Takšne stvari so bile zame malo preveč poceni. Če bi dobila rože, bi mi bilo smešno, kdo ve, morda mu je rože mamica natrgala.

 

Damjan Murko in njegova soproga. Vir: D. M.

Damjan Murko in njegova soproga. Vir: T. G.

Damjan Murko, pevec: Radi se imamo – in to šteje
Moja žena je takrat delala kot tajnica župana na občini v okolici Maribora. Tam sem pel na sprejemu županovih gostov. V zaodrju je takla beseda z njo tako intenzivno in globoko, da sem pozabil na oder. Kasneje je Maja na mizi župana našla mojo vizitko in me prva poklicala. Sam si tega ne bi upal. Je starejša od mene in ne morem verjeti, da sva se celo vikala, hahaha. No, potem se pa je najina romanca počasi razvila tako, da sva se poročila, od tega je 8 let. Imava sina Tiarja, ima 3 leta in sva popolnoma vsakdanja zakonca. Radi se imamo – in to šteje!​”

Vir: STA

Vir: STA

Alenka Gotar, pevka: Fante je vedno privlačil moj glas
Nikoli nisem “polagala veliko brige” na izgled. Fante sem vedno očarala s svojim glasom in nasmehom – včasih sem se veliko smejala, danes morda malo manj, kaj hočemo, življenje človeka zresni. Veliko bolj romantičen in inovativen je bil moj sedanji mož, ki sem se ga v začetku otepala, a mu je kljub temu uspelo. Pel mi je podoknice s harmoniko, poskusil je z veliko prijemi. Ko je izvedel, da bi rada imela pravo božično drevesce, je prinesel pravo smreko, jelko, bor in še polovico breze. Na koncu mu je uspelo.

Ž. K.