Umrl legendarni pevec David Bowie

Foto: Instagram

Pevec David Bowie je v 69. letu starosti izgubil bitko z rakom. Tragično novico je za medije potrdil njegov sin na socialnih omrežjih. Družina kljub veliki izgubi vrhunskega glasbenika oboževalce prosi za spoštovanje zasebnosti v času žalovanja.

“David Bowie je danes umrl mirno v krogu svoje družine po pogumnem 18-mesečnem boju z rakom,” so sporočili na uradnem profilu pevca na družbenih omrežjih, poroča BBC.

“Kljub temu da vas bo veliko prizadetih ob tej veliki izgubi, vas prosimo, da spoštujete zasebnost družine v času žalovanja,” so prosili svojci.

Bowie je svoj zadnji album objavil minuli petek na svoj rojstni dan, zadnjič pa je javno nastopal na dobrodelnem koncertu leta 2006 v New Yorku.

Angleški pevec, ki je živel v ZDA, je bil na področju rock glasbe aktiven v petih obdobjih, sicer pa je pogosto na novo odkrival povsem svojo glasbo in izgled. Bowie je bil prav tako odličen umetnik, filozof in filmski igralec. Preizkusil se je tudi v gledališču, med drugim pa je režiral tudi številne videospote.

N. K.