V Avstralijo “prešvercali” rekordno količino kokaina

Foto: Instagram

Ulala, selfiji v bikinkah, srebanje kokosov na Tahitiju in vožnja s štirikolesniki v Peruju: vse to je (bilo) razkošno življenje dveh Kanadčank, ki sta obtoženi tihotapljenja 30 milijonov dolarjev vrednega kokaina v Sydney, a seveda s stilom – kar na prestižni potniški ladji Sea Princess. 

22-letna Melina Roberge in 28-letna Isabelle Lagacé sta bili v Sydneyju deležni “posebnega” sprejema. Ob koncu čudovitega potovanja ju je pričakala policija in ju aretirala, saj so pri njima odkrili kar 30 milijonov dolarjev vredno pošiljko kokaina, namenjeno v Avstralijo. Seveda lepotički nista delovali sami, pomagal (ali pa morda vodil, to bo pokazala preiskava) jima je soobtoženi 63-letni Andre Tamine, ki se je z lepotičkama že ta ponedeljek srečal nikjer drugje kot na sodišču.

Foto: instagram

Foto: instagram

Začelo se je sanjsko …
Melina in Isabelle sta se odpravili na čudovito križarjenje in seveda fotodokumentirali vsak svoj nepozaben trenutek na družabnih omrežjih. Privoščili sta si prestižno potovanje na Morski princesi, Sea Princess, za neverjetnih 20 tisoč dolarjev po osebi – in to kar za dva meseca. Lepotici sta se vkrcali v Veliki Britaniji, nato pa se z njo podali v rodno Kanado in naprej v ZDA, Kolumbijo, Peru in nazadnje v Auckland na Novi Zelandiji, kamor sta prispeli to nedeljo.

Foto: instagram

Foto: instagram

… končalo pa malo manj sanjsko
A že v ponedeljek sta imeli skupaj z Andrejem Tamineom obravnavo na sodišču v Sydneyju, potem, ko so jih ujeli pri domnevnem poskusu uvoza 95 kilogramov kokaina v državo. Vsekakor pa fotografije iz skupinskih počitnic pričajo o tem, da so zadnja dva meseca preživljali počitnice svojega življenja. Na plaži sta Melina in Isabelle srebali kokosove napitke, na plaži zahajali štirikolesnika in se podali v puščavo, naredili obvezne selfije v bikinkah v eksotičnih krajih, kot sta Ekvador in Peru, se odpravili v hribe in se slikali z lokalnimi otroci.

Melina je na enem izmed družabnih omrežij pod svojo sliko iz Čila celo napisala: “Potovanje je ena stvar. Ampak potovati z odprtim umom, pripravljena poskusiti vse, videti vse, izvedeti vse in iti ven iz svoje cone udobja, je verjetno najboljša terapija in lekcija doslej.” No, za Melino z objavami ni nič zaostajala Isabelle, saj je objavila na desetine slik v bikiniju, iz plaže v Tahitiju pa je pod sliko napisala: “Zbirajte trenutke, ne pa stvari.”

Foto: instagram

Foto: instagram

Legendarna pošiljka
Potem, ko so bili Melina, Isabelle in Andre v nedeljo aretirani, je ABFov regionalni poveljnik Tim Fitzgerald povedal, da je bila to največja pošiljka kokaina med prtljago potnikov, ki so jo kadarkoli prestregli. “To je največji zaseg prepovedanih drog pri potnikih tako letalskega kot ladijskega prometa. 95 kilogramov kokaina pri potnikih še nismo videli,” je povedal Fitzgerald, ki verjame, da je bila celotna pošiljka namenjena v Avstralijo. Kazen za tihotapljenje takšne količine kokaina v Avstraliji je tudi dosmrtna ječa, trio iz Quebeca pa bo ostal v priporu vse do njihove prihodnje obravnave na sodišču 26. oktobra.

M. S., Daily Mail

 • Philosopher

  “Potovanje je ena stvar. Ampak potovati z odprtim umom, pripravljena poskusiti vse, videti vse, izvedeti vse in iti ven iz svoje cone udobja, je verjetno najboljša terapija in lekcija doslej.”

  Sedaj bo vsekakor izkusila kako je biti izven cone udobja. Zelo lepo je prebrati takšno novico.

  • Janko Gedlička

   Dosmrtne ječe jima pa le ne bi privoščil.

   • Philosopher

    Tudi jaz ne, nekaj let strogega zapora pa vsekakor. Naj vidita, da življenje ni pravljica.

  • Olga

   Škoda, da bosta kazen prestajali v demokratični in pravni državi!? Če bi prestajali kazen v azijskem svetu, bi se jima šele odprl um!???

 • Winston Wolf

  Auckland, Avstralija?
  Česa vse človek ne izve takole :-).
  .
  Če že povzemate članke po Daily Mailu, jih dajte vsaj prevajati nekomu, ki je v OŠ imel pozitivno oceno iz zemljepisa.

  • Janko Gedlička

   Niso zapisali, da bi naj bil Auckland v Avstraliji, pač pa NA (in ne V) Novi Zelandiji. Nelogično pa deluje zapis, da sta bili ob koncu v Sydneyu deležni posebnega sprejema, kjer sta imeli v ponedeljek obravnavo na sodišću, če je bilo prej zapisano, da sta nazadnje prispeli NA Auckland to nedeljo.

 • McBobo

  V življenju se vse plača, tako ali drugače.

 • Janko Gedlička

  Blišč ne more prikriti plehkosti in neumnosti.

 • Olga

  No, to je pa odprti um!?

 • Kapucinka

  Upam, da je njun um dovolj odprt tudi za zapor in njune prisrčne stalne odjemalce, ampak ne bi bila presenečena, če ju bo ata z dobrim odvetnikom hitro rešil iz zapora zaradi pomanjkanja dokazov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!