fbpx

Večna uganka: Koliko nogavic izgubite med pranjem v celem življenju?

Foto: iStock

Raziskave kažejo, da letno izgubite ali uničite vsaj 15 parov nogavic, v povprečnem človeškem življenju pa 1264. Poglejte, zakaj.

Med pranjem perila v pralnem stroju mesečno uničimo ali izgubimo 1,3 nogavice, kar na letnem nivoju znese približno 15 parov tega oblačila. Če to število pomnožimo s povprečnim trajanjem človeškega življenja, dobimo 1264 uničenih ali izgubljenih nogavic. Če pa to število pretvorimo v denar, nas prav tako preseneti številka, ki ni zanemarljiva.

Sedaj veste, kje se izgubijo?
Fenomen izginotja nogavic muči številne ljudi, zato so raziskovalci nogavic s podrobnimi raziskavami ugotovili, v katerem procesu pranja jih izgine največ. Kot kaže, na to najbolj vpliva način pranja in sortiranja, večkrat se izgubijo tudi po raznih kotičkih stanovanja, zgodi pa se tudi, da jih pomešamo z napačnim parom ali pa kakšno po nesreči vzame in nehote zavrže drug družinski član, ki prav tako ni našel njene “boljše polovice”.

Kot enega izmed načinov pranja nogavic za pozabljive ljudi v Blicu priporočajo pranje v vrečki, da se – v pralnem stroju in kasneje, ko jih jemljete iz njega – le-te ne bi izgubile.

M. P.